"OVO JE PEČAT MOJE KARIJERE"! Lepu Lukić odlikovao sam VRH države!

Autor:

Zabava

03.07.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar kulture Nikola Selaković uručio je, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zlatnu medalju za zasluge pevačici narodne muzike Lepoj Lukić

"OVO JE PEČAT MOJE KARIJERE"! Lepu Lukić odlikovao sam VRH države!

Foto: Republika

Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao je pevačicu Lepu Lukić za postignute rezultate u oblasti muzičke umetnosti povodom Dana državnosti Srbije.

Ministar kulture Nikola Selaković uručio je, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zlatnu medalju za zasluge pevačici narodne muzike Lepoj Lukić. Na svečanosti u Etnografskom muzeju Selaković je uručio medalju i u obraćanju zvanicama zahvalio je "slavodobitnici" za sve što je učinila "za Srbiju, srpsku pesmu, kulturu i narod", istakavši da su je "od izvora dva putića" - jedan odveo putem slave, a drugi putem legende.

- Vaše pesme se pevaju kao da su izvorne narodne. To je u neku ruku logično, zato što ste kći srpskog naroda, iz koga ste potekli kao brza planinska reka - naveo je Selaković između ostalog za jednu od naših najpriznatijih pevačica.

Republika

Foto: Republika

Lepa Lukić odlikovana

Primivši odlikovanje, Lepa se zahvalila Selakoviću i Vučiću, naglasivši da je on njen omiljeni predsednik i biće dok je živa.

- Ja sam najsrećnija žena danas. Nema nagrade koju nisam primila, ali ovo je pečat na moju karijeru. Srećna sam što trajem u vrhu popularnosti. Volim svoj narod i družim se s običnim ljudima, zato narod voli mene i moj rad - poručila je ona. Za kraj svečanosti, slavljenici u čast narodni orkestar ansambla Kolo je izveo pesme "Od izvora dva putića", "Srce je moje violina" i "Meseče, zvezdo sjajna".

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lugar

03.07.2024 23:31

Dokle Više, jer nije dovoljna nacionalna penzija, a koliko je plaćala porez. SRAMOTA.