MUZEJ JUGOSLAVIJE IZDAO ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Adam Adaktar napravio HAOS u državi - otkrivena istina o Titovom odelu!

Autor:

Zabava

24.06.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzej Jugoslavije bio je prinuđen da se hitno oglasi!

MUZEJ JUGOSLAVIJE IZDAO ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Adam Adaktar napravio HAOS u državi - otkrivena istina o Titovom odelu!

Foto: Ata Images

Skandal na nedavno održanom Izboru za Miss Srbije izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama kada se Adam Adaktar pojavio u navodnom odelu Josifa Broza Tita. Mnogi su sumnjali u autentičnost odelu, ali Muzej Jugoslavije u Beogradu oglasio se povodom ovog događaja.

 


Muzej Jugoslavije je na svom Instagram profilu objavio fotografiju originalne maršalske uniforme izložene u koferu koju je Tito nosio na putovanjima. Ovim gestom želeli su da otklone sumnje i zbunjenost oko autentičnosti Adaktarovog odela. Takođe, istakli su da muzejski predmeti kao što je ovo odelo mogu služiti kao inspiracija za uobličavanje ličnog stila, ali su istakli jasnu politiku pozajmljivanja predmeta definisanu Zakonom o muzejskoj delatnosti.

 

 

Delimo fotografiju originalne maršalske uniforme izložene u koferu u kom ju je Tito nosio na putovanja, kako vas ne bi zbunjivale replike inspirisane našom kolekcijom - naveli su oni i dodali:

 

 

- Raduje nas da muzejski predmeti služe kao inspiracija za uobličavanje ličnog stila, ali moramo da napomenemo da Muzej Jugoslavije kao republička ustanova kulture ima jasnu politiku pozajmljivanja predmeta definisanu Zakonom o muzejskoj delatnosti, a koji predviđa pozajmljivanje predmeta na privremeno čuvanje ili izlaganje isključivo drugim muzejima, ustanovama ili pravnim licima. Predmeti u kolekcijama muzeja su kulturna dobra koja fizičko lice ne može da iznajmi, pozajmi ili zakupi - saopštili su.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading