ISPOVESTI! NEK MU SE ZATRE TRAG I U MUZIČKOM SMISLU! Šaran urnisao Futu zbog Jutjuba!

Autor:

Zabava

24.06.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celu video Ispovest gledajte na našem Jutujub kanalu Republika TV!


Muzičar Saša Nikolić, tvorac Šaran concepta, poznatiji kao Šaran Alegro, u emisiji "Ispovesti" osuo je drvlje i kamenje po našim autorima koji strajkuju pesme na Jutjubu, zbog čega će ubrzo najveći hitovi, koji umesto da se prenose s kolena na koleno, izumreti, a narodna muzika nestati kao žanr.

Foto: Dragan Kadić

 

Naime, Šaran je zbog svog projekta "Soba za plakanje", u sklopu kojeg pevači izvode stare narodne pesme, tražio dozvolu od autora Aleksandra Radulovića, koju je i dobio, a potom se Futa kasnije predomislio, te tražio novac naknadno.

- Projekat "Soba za plakanje" promenio je tok muzike na Balkanu. Posle njega, koji je eksplodirao, muzičari su konačno tu počeli da sviraju, pevači da pevaju, tad je bila najezda repera i hteo sam da se suprotstavim tome da se zna da je umetnik umetnik. Tad sam tražio dozvolu od gospodina Radulovića i dobio sam je, imam je napismeno. Futa se javio posle godinu dana, sramota me da kažem, gde piše da ne postoji vremenski rok i nije se pominjao novac, ja vas molim da vi saberete koliko mi dugujete, bla, bla, ja sam samo obrisao pesme jer najviše na svetu mrzim ucenu. Obrisao sam i voleo bih da se sve njegove pesme obrišu, da niko ne uzima njegove pesme, da mu se trag zatre i u muzičkom smislu jer nije zaslužio taj talenat koji mu je bog dao, loš je čovek. Ja svoje pesme dajem svima, seriji "Klan" bez naknade, svima dajem bez naknade, jer ako tebe pogodi pesma "Jelen", plačeš na nju, ti, ona, to više nije moja pesma, već svačija - otkrio je Šaran, kojem se slična situacija desila i s Miroljubom Aranđelovićem Kemišom.
- Satrali su muziku ti stari autori narodne muzike, nestaće vrlo brzo. Ja sam zvao Kemiša za dozvolu za Samo Boba, koji je posvetio pesmu svim pevačima koji nisu više s nama, međutim, on je rekao samo je obriši. Ja mu kažem zar vam nije žao, evo daću ti sve pare od klejma, samo nek pesma živi, nije hteo ni da čuje, znači neće ni novac, rekao je samo zabole me, nek slušaju stari snimak - rekao je Nikolić.

Foto: Dragan Kadić

 

S druge strane, Šaran tvrdi da manje problema ima s mlađim izvođačima, te da je proceduralno lakše obraditi pesmu Majkla Džeksona i dobiti odobrenje od Sonija nego neku našu.

- Radio sam s Cobijem, Rimskim i Koronom, ti ljudi mi daju pesme bez problema, samo kažu rokaj, burazeru. Što je najgore, ja njemu pesmu preinačim skroz i oni mi daju prava, što je najgore od svega, s njima nema problema. Lakše je od Majkla Džeksona da obradim pesmu, od Sonija vrlo jednostavno - zaključio je Saša.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading