"KOSI TATA, KOSIM JA, KOSILI SMO OBADVA" Društvene mreže se usijale zbog narodnog dragulja koji je otpevao Srđan Đoković, a ovo su SVI DETALJI o zaboravljenoj pesmi!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javnost se digla na noge i neprestano peva pesmu koju je Srđan Đoković otpevao nakon Novakove čuvene pobede na "Australian Open-u".

"KOSI TATA, KOSIM JA, KOSILI SMO OBADVA" Društvene mreže se usijale zbog narodnog dragulja koji je otpevao Srđan Đoković, a ovo su SVI DETALJI o zaboravljenoj pesmi!

Foto: Republika.rs

Pesma koja je za samo par sati postala viralna na svim društvenim mrežama i tema broj jedan o kojoj cela javnost bruji, jeste svakako ona s kojom je Srđan Đoković, otac neše teniske legende Novaka Đokovića, proslavio njegovu pobedu na turniru "Australian Open".

Naime, reč je narodnoj pesmi "Kosili smo seno" koju izvodi Dobrivoje Topalović iz 1973. godine, za koju mnogi i nisu čuli sve do ovog trenutka. Skriveni "dragulj", kako su korisnici društvenih mreža prozvali ovu numeru ima pomalo čudan tekst, koji lako ulazi u glavu, sa melodijom i taktom koji podseća na dečije brzalice.

Viralnu pesmu je nakon Topalovića otpevao i pokojna legenda narodne muzike Predrag Cune Gojković, i to zajedno u duetu sa origalnim izvođačem, a kasnije, u skorijem periodu ove numere su se dohvatili i Rade Jorović, Bane Mojićević, Radiša Urošević...

Podsećanja radi, Novakov otac se povukao sa tribina nakon Noletovog plasmana u polufinale i fotografija koji su se pojavili na internetu pored navijača i pristalicama Vladimira Putina sa ruskim zastavama i slovom "Z". Ipak, ovaj snimak je postao aktuelan odmah nakon Novakove famozne pobede, te se pretpostavlja da ga ovakvi napadi nisu preterano dotakli, već da se Srđan u pomenutoj pesmi pronalazi kao pobednik posle sinovljevog uspeha.

 

 

Tekst pesme "Kosili smo seno" vam prenosimo u celosti.

U ponedeljak rano kosili smo seno

Kosi tata, kosim ja,
Kosili smo oba dva.

U utorak rano, sušli smo seno,
A u sredu rano plastili smo seno.

Plasti tata, plastim ja,
Plastili smo oba dva.

U četvrtak rano vozili smo seno,
A u petak rano prodali smo seno.

Prodo tata, prodo ja
Prodali smo oba dva.

U subotu rano popili smo seno,
U nedelju rano, plakali smo zajedno.

Plače tata, plačem ja
Plakali smo oba dva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Savudin

31.01.2023 15:48

Klasičan primer kako se ponaša seljak kad se docepa para . Novak kao da nije njegovo dete , njemu svaka čast. Odmereno, skromno , korektno.....svaka čast Nole.

Kratko i jasno

04.02.2023 12:02

@Savudin - Covece, ti sigurno komentarises iz sopstvenog iskustva, SKOROJEVICU! Gledaj use i u svoje kljuse!