ZABELELA SE BOSNA I HERCEGOVINA! Sneg pada kao usred zime!

Autor:

Vesti

13.09.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno je na Bjelašnici 0 stepeni, a na Jahorini jedan stepen.

ZABELELA SE BOSNA I HERCEGOVINA! Sneg pada kao usred zime!

Foto: www.profimedia.rs

Nakon višemesečnih visokih temperatura, u Bosni i Hercegovini je usledilo osveženje, a zatim i poprilično zahlađenje, koje je donelo prve pahulje na planinama.

Kako jalja Avaz, sneg je stigao na Bjelašnicu i Jahorinu.

 

Na kamerama je jasno vidljivo da je nešto jači intenzitet padavina na Bjelašnici, dok se i na Jahorini mogu uočiti mestimične „bele“ ski staze.

Ovakva promena vremena najavljivana je danima unazad, a meteorolozi su upravo za petak i prognozirali prve pahulje ove zime na planinama.

Trenutno je na Bjelašnici 0 stepeni, a na Jahorini jedan stepen.

Što se tiče vremena u Srbiji, novo naoblačenje sa kišom koje je zahvatilo jugozapadne i zapadne predele Srbije, tokom večeri proširiće se na Vojvodinu, a tokom noći i na ostale delove zemlјe, stoji u najnovijoj najavi RHMZ.

U Beogradu takođe oblačno, povremeno sa kišom.

Hladno vreme zadržaće se do ponedeljka.

- Hladno vreme s kišom zadržaće se za vikend i u ponedelјak, a maksimalne temperature biće od 11 do 18 °S. Intenzivnija kiša očekuje se od subote uveče prvo u Vojvodini, a u nedelјu zatim i u centralnim krajevima Srbije - kažu u RHMZ i nastavljaju:

- Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, u nedelјu (15.09.) u Vojvodini i sa udarima olujne jačine. Količina padavina na severu zemlјe iznosiće od 20 do 40 mm za 24 h.

Od utorka (17.09.) postepeni manji porast dnevnih temperatura.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading