UPRAVO SE OGLASIO RHMZ! Hitno upozorenje: Ovi delovi Srbije u zoni najjačih pljuskova i olujnog vetra

Autor:

Vesti

18.08.2024

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiže haos!

UPRAVO SE OGLASIO RHMZ! Hitno upozorenje: Ovi delovi Srbije u zoni najjačih pljuskova i olujnog vetra

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Nevreme je danas prekrilo veliki deo Srbije, a sada se oglasio RHMZ i objavio koji delovi zemlje mogu da očekuju dalje vremenske nepogode

Veoma toplo zadržaće se i danas uz najvišu dnevnu temperaturu od 33 do 38 °C, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Do sredine naredne sedmice sparno i nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i:

lokalne pljuskove sa grmljavinom koji će ponegde biti izraženiji sa količinom padavina i

preko 20 mm za kratko vreme

grad

pojačan vetar

i najvišu temperaturu koja će biti u manjem padu i kretaće se od 29 do 36 °C.

U Srbiji će sutra, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo.

Od sredine dana u jugozapadnim i južnim, a posle podne i u zapadnim i severozapadnim predelima nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji uz kratkotrajan grad i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova

Prema najavama meteorologa, nestabilno vreme sa Jadrana će se proširiti na ceo region, donoseći sa sobom pljuskove i lokalne nepogode. Marko Čubrilo ističe da se preko Alpa prebacuje veća količina nestabilnog vremena, što će usloviti formiranje visinskog ciklona duž Jadrana i Italije. U narednom periodu se očekuje grmljavina, pljuskovi i nepogode, posebno u brdsko-planinskom delu regiona. Jugozapadni delovi će osećati umeren jugo, dok će košava doneti toplije vreme u košavskom području.

Grmljavinski pljuskovi i nepogode u regionu


Prema prognozama, u ponedeljak i utorak se očekuje pretežno oblačno vreme sa grmljavinom i pljuskovima širom regiona. Jadranski region će osetiti uticaj juga i bure, uz mogućnost kiše i pljuskova. Na severu, severoistoku i istoku Srbije padavine će biti znatno manje, dok se nestabilnosti očekuju sa istoka i jugoistoka uz jak istočni i jugoistočni vetar. Maksimalne temperature će se kretati od +23 na zapadu regiona do +37 na istoku i jugoistoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading