STRAŠNI VREMENSKI ROLERKOSTER SE NASTAVLJA! Opasno nevreme protutnjilo Srbijom, danas opet preko 40 stepeni, a EVO KADA STIŽU NOVE OLUJE

Autor:

Vesti

15.08.2024

05:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lucifer hara Srbijom, ali uskoro stiže novi hladni front koji sa sobom donosi obilne padavine

STRAŠNI VREMENSKI ROLERKOSTER SE NASTAVLJA! Opasno nevreme protutnjilo Srbijom, danas opet preko 40 stepeni, a EVO KADA STIŽU NOVE OLUJE

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne povremeno uz malu i umerenu oblačnost, a tek ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom

Vetar uglavnom slab do umeren promenljiv, samo još ujutro i pre podne u košavskom području umeren, a na jugu Banata povremeno i jak jugoistočni. Najniža temperatura biće od 17 do 26, najviša od 37 do 41 stepen.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne povremeno uz malu i umerenu oblačnost. Najniža temperatura biće od 21 do 26 , najviša oko 39 stepeni.

Juče nevreme protutnjilo Srbijom


Olujno nevreme praćeno kišom i ledom zahvatilo je sinoć Zvornik, nanevši štetu na poljoprivrednim imanjima, dok je sa stambenih objekata nosilo crep, rušilo drveće i granje koje je padalo po automobilima.

Republika

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Nevreme u Srbiji

Predstavnik Službe Civilne zaštite grada Zvornik Dejan Galić rekao je Srni da je, između ostalog, u Čelopeku nevreme potpuno uništilo kukuruz zasejan na poljoprivednoj parceli.

On je dodao da je jak vetar u blizini Gradske uprave oborio stablo, koje je potpuno uništilo automobil parkiran ispod njega.

"Pričinjena je šteta na više automobila u gradu na koje su padale grane", rekao je Galić i dodao da ljudi već prijavljuju štete koje im je nevreme učinilo.
 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do  22. avgusta, do kraja sedmice biće pretežno sunčano i veoma toplo uz umeren razvoj dnevne oblačnosti, koji će u petak i subotu usloviti retke i izolovane kratkotrajne pljuskove praćene grmljavinom, a u nedelju bi pljuskovi s grmljavinom bili nesto češći

Maksimalna temperatura u većini mesta od 35 do 41 stepen. Zatim promenljivo oblačno i svežije, a kiša i pljuskovi s grmljavinom se mestimicno očekuju još početkom sledeće sedmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading