UŠLI SMO U OPASNU ZONU, CELA ZEMLJA POD CRVENIM METEOALARMOM! RHMZ i "Batut" izdali upozorenja: Čuvajte se!

Autor:

Vesti

13.08.2024

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme ovog i narednih dana može biti opasno po zdravlje

UŠLI SMO U OPASNU ZONU, CELA ZEMLJA POD CRVENIM METEOALARMOM! RHMZ i "Batut" izdali upozorenja: Čuvajte se!

Foto: RHMZ/printscreen, Shutterstock

Na području cele Srbije danas je zbog visokih temperatura na snazi crveni meteo-alarm, koji označava da je vreme vrlo opasno. Upozorenja RHMZ-a potkrepljuju i upozorenja Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", u kojima se građanima savetuje oprez, da ne izaze napolje tokom najtoplijeg dela dana, kao i da ostanu hidrirani tokom ovog toplotnog talasa.

U Srbiji će danas biti veoma toplo vreme, sa slabim i promenljivim vetrom i temperaturama od 15 do čak 41 stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod i upozorio na jak toplotni talas u Srbiji do kraja nedelje.

U Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo, sa promenljivim vetrom i najvišom dnevnom temperaturom od oko 39 stepeni.

Do kraja nedelje predviđene su temperature od 35 do 41 stepeni, a jače naoblačenje i osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom u svim krajevima očekuje se tek početkom naredne nedelje.

I na području Beograda će se do kraja sedmice zadržati veoma toplo vreme sa tropskim noćima. 

Izdato i hidrološko upozorenje

- Na Savi, kod Sremske Mitrovice i Šapca, narednih dana vodostaji će se kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95 odsto-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - navodi se na sajtu RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading