POPALJENI METEOALARMI U SRBIJI! Cela zemlja danas GORI, vreme je opasno!

Autor:

Vesti

28.07.2024

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tropski dan pred nama

POPALJENI METEOALARMI U SRBIJI! Cela zemlja danas GORI, vreme je opasno!

Foto: Shutterstock

U Srbiji je zbog visokih temperatura za koje se danas procenjuje da će ići i do 37 stepeni Celzijusove skale, na snazi narandžasti meteoalarm na teritoriji cele zemlje.

Narandžasti meteoalarm označava da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Foto: RHMZ/printscreen

Narandžasti meteoalarm u Srbiji

Narandžasti meteoalarm pali se kada temperature budu više od 35 stepeni.

- Veoma opasna vremenska situacija, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su hronični bolesniki, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni uslovi za snabdevanje električnom energijom. Problemi u saobraćaju. -

Podsećamo, u Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti sunčano i veoma toplo. U košavskom području duvaće umeren jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog pravca. Najniža temperatura biće od 12 do 21, najviša od 33 do 37 stepeni Celzijusa. Uveče i tokom noći skretanje vetra na severozapadni pravac, najpre u Vojvodini, a zatim i u zapadnoj i centralnoj Srbiji. U Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, koji će tokom noći biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura biće od 16 do 21, najviša oko 36 stepeni Celzijusa.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading