JAKO NEVREME STIGLO U HRVATSKU! Pao grad veličine pesnice, neka mesta ostala bez struje (VIDEO)

Autor:

Svet

13.07.2024

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom poslepodnevnih sati, ćelijska oluja pogodila je Varaždinsku županiju, izazivajući značajne probleme u više mesta.

JAKO NEVREME STIGLO U HRVATSKU! Pao grad veličine pesnice, neka mesta ostala bez struje (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Varazdinski.hr

Jako nevreme koje je počelo u Sloveniji nastavilo je da se širi i zahvati Hrvatsku. Tokom poslepodnevnih sati, ćelijska oluja pogodila je Varaždinsku županiju, izazivajući značajne probleme u više mesta.

Grad je padao u Zlogonju, Petrijancu, Virje Otoku, Cestici, Cvetlinu, Vinica Bregu i Gornjem Vratnu, uključujući i Varaždin, prenosi Varaždinski portal.

Nevreme je takođe zahvatilo i Međimursku županiju, gde je mesto Lopatinec ostalo bez struje, a grad je padao i u Svetom Martinu na Muri. U Sloveniji, grad je bio jak i u Velenju i Slovenskim Konjicama, dok su u Slovenskoj Bistrici, između Celja i Ptuja, padali komadi leda promjera do 10 centimetara, izvestio je portal Neurje.si.

Zaštita od nevremena je ključna kako biste minimizirali štetu i obezbedili svoju sigurnost tokom oluja, gradonosnih padavina i drugih ekstremnih vremenskih uslova. Evo nekoliko saveta za zaštitu:

Opšta Preporuka

Planiranje i Praćenje: Pratite vremenske prognoze i upozorenja kako biste bili obavešteni o predstojećem nevremenu. Koristite aplikacije za vremenske uslove i pratite lokalne vesti.

Plan Evakuacije: Imate plan evakuacije i rute koje ćete pratiti u slučaju da morate napustiti svoj dom zbog poplave ili drugih opasnosti.

Zaštita Doma

Zaštita Prozora i Vrata: Ako se očekuje grad, zaštitite prozore koristeći roletne, drvene daske ili zaštitu od stakla. Osigurajte vrata kako bi se sprečilo prodiranje vetra i kiše.

Čišćenje Oko Kuće: Uklonite lišće, grane i druge predmete sa krova, oluka i oko kuće koji mogu izazvati začepljenje i poplave.

Kontrola Oluja i Poplava: Postavite sanduke ili barijere da sprečite ulazak vode u vaš dom. Razmislite o instaliranju pumpi za vodu ako živite u području koje je sklono poplavama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading