U OVE DELOVE SRBIJE STIŽE RASHLAĐENJE: RHMZ najavio pljuskove sa grmljavinom!

Autor:

Vesti

14.07.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U većini mesta u Srbiji temperatura u 14 časova je preko 35 stepeni.

U OVE DELOVE SRBIJE STIŽE RASHLAĐENJE: RHMZ najavio pljuskove sa grmljavinom!

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da se u naredna dva sata na jugozapadu i jugu Srbije očekuje retka pojava pljuskova s grmljavinom.

RHMZ je ranije u toku dana upozorio da će se veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, nastaviti i u prvoj polovini sledeće sedmice, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti u intervalu od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama.

U većini mesta u Srbiji temperatura u 14 časova je preko 35 stepeni.

Inače, tropska vrućina je zahvatila Srbiju, a temperature su dosegle ekstremne visine. U Ćupriji je već u 13 časova zabeležena temperatura od 39°C, čime je postao najtopli grad u zemlji. Situacija nije mnogo bolja ni u ostalim delovima Srbije, gde su temperature prešle 38 stepeni.

Za Ćuprijom slede Kragujevac, Smederevska Palanka i Veliko Gradište koji "gore" na 38 stepeni, a onda i Kikinda, B. Karlovci, Kuršumlija, Kruševac, Niš, Leskovac i Zaječar gde je živa dosegla 37. podeok.

Mnogi građani su potražili utočište od vrućine na gradskim kupalištima i bazenima, ali čak ni tamo nisu našli olakšanje.

Došao sam na bazen da se rahladim, ali voda je pretopla, ništa ne pomaže - rekao je jedan Kruševljanin. Situacija je postala toliko nepodnošljiva da su ljudi primorani da izbegavaju izlazak napolje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading