PAKLENI PETROVDAN U SRBIJI! Temperature i do 40 stepeni, u celoj zemlji VEOMA OPASNO VREME!

Autor:

Vesti

12.07.2024

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kakvo vreme nas očekuje narednih dana!

PAKLENI PETROVDAN U SRBIJI! Temperature i do 40 stepeni, u celoj zemlji VEOMA OPASNO VREME!

Foto: shutterstock

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar

Najniža temperatura biće od 17 do 26, a najviša od 35 do 40 stepeni. 

U Beogradu se očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od 21 do 26, a najviša oko 38 stepeni.

Prema prognozi RHMZ, i narednih sedam dana očekuje se pretežno sunčano vreme uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama. 

Uz lokalni razvoj oblačnosti, retka (izolovana) pojava pljuska i grmljavine moguća je u nedelju (14. 07), a zatim od srede (17. 07), kada se u severnim krajevima očekuje i manji pad temperature za oko pet stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). u drugoj dekadi jula se nastavlja jak toplotni talas sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama. 

Nakon 17. jula na severu Srbije, a od 20. jula u svim krajevima manji pad temperature za oko 5 stepeni. 

Uprkos manjem osveženju, s velikom verovatnoćom će se produžiti period sa tropskim danima (u većim urbanim sredinama i tropskim noćima) uz deficit padavina.

Srbija u crvenom!

Na prostoru cele zemlje danas je upaljen crveni meteoalarm zbog izuzetno visokih temperatura. Vreme je okarakterisano kao veoma opasno.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Crveni meteoalarm upaljen u celoj Srbiji

Ekstremno opasni vremenski uslovi, naročito ako traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su životi životinja i ljudi ( posebno hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate). Ozbiljni problemi u snabdevanju električnom energijom, problemi u saobraćaju. Ekstremno povoljni vremenski uslovi za šumske i druge požare - objašnjeno je na sajtu RHMZ.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading