POSLE KIŠE, SUVO I TOPLO! Pogledajte kakvo će vreme biti u Srbiji!

Autor:

Vesti

04.07.2024

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojava kratkotrajne kiše biće veoma retka pojava.

POSLE KIŠE, SUVO I TOPLO! Pogledajte kakvo će vreme biti u Srbiji!

Foto: shutterstock

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i u većem delu suvo, dok će najviša dnevna temperatura iznositi do 28 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od 10 do 17, a najviša od 25 do 28 stepeni Celzijusa.

Pojava kratkotrajne kiše biće veoma retka, izolovana, a duvaće slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni vetar. 

I u Beogradu danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 16, a najviša oko 27 stepeni.
Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, odnosno do četvrtka, 11. jula, biće pretežno sunčano vreme, s temperaturom u porastu. 

Vreme  narednih dana

Nakon nedelja nestabilnog vremena, Srbija konačno dočekuje stabilizaciju atmosferskih prilika. Prema prognozama meteorologa, četvrtak donosi smenu sunčanih i oblačnih intervala širom zemlje, dok će petak biti pretežno sunčan dan.

Temperature tokom dana će biti prijatne, kretajući se od 25 do 30 stepeni Celzijusa širom Srbije, dok će u glavnom gradu, Beogradu, maksimalne temperature dostizati između 26 i 28 stepeni.

Međutim, prema najnovijim prognozama, od vikenda se očekuje novi toplotni talas, ističe meteorolog Đorđe Đurić.

- Za vikend sunčano vreme će biti praćeno visokim temperaturama, koje će često prelaziti 30 stepeni Celzijusa, čak i 35 stepeni u pojedinim delovima zemlje - kaže on.

Posebno u urbanim sredinama, uključujući i Beograd, od nedelje se očekuju tropske noći, naglašava što znači da minimalna temperatura neće padati ispod 20 stepeni Celzijusa.

Prema trenutnim prognozama, meteorolozi upozoravaju da bi toplotni talas mogao potrajati najmanje 10 dana, sa izuzetno visokim temperaturama i minimalnim padom temperature tokom noći.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading