NAJGORE MOGUĆE VESTI! Toplotni talas NE PRESTAJE! NIŠTA OD OČEKIVANOG ZAHLAĐENJA, temperature narednih dana do 40 stepeni

Autor:

Vesti

11.07.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ hitno upalio sve alarme

NAJGORE MOGUĆE VESTI! Toplotni talas NE PRESTAJE! NIŠTA OD OČEKIVANOG ZAHLAĐENJA, temperature narednih dana do 40 stepeni

Foto: Tanjug/Ap/M. MILIVOJEVIĆ, Shutterstock

Jak i dugotrajan toplotni talas do kraja sedmice, 14. jula, usloviće maksimalne temperature u Srbiji od 35 do 40 °C, a na području Beograda od 37 do 40 °c, objavljeno je jutros upozorenje na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Toplotni talas pratiće i izražen deficit padavina sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i početkom naredne nedelje.

Republika

Foto: RHMZ Srbije

RHMZ upozorenje

U većini urbanih sredina ove sedmice očekuju se tropske noći, upozorava RHMZ.

U Srbiji vreme danas sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 15 do 25, a maksimalna dnevna kretaće se od 35 do 39 stepeni.

U Beogradu, kao i ostatku Srbije sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 21 do 25, a najviša oko 39 stepeni.

Meteorolog Marko Čubrilo kaže da će ekstremne vrućine potrajati sigurno do 20. jula.

- Vrelo bar do 20. jula, kada bi moglo osvežiti. Retki pljuskovi ovih dana, posebno oko 14. 7, ali bez osveženja. U petak i za vikend lokalno i preko +40 - kaže meterolog Marko Čubrilo i najavljuje ozbiljno nevreme posle ovog datuma.

- U narednih nekoliko dana očekuje se izuzetno toplo vreme nad regionima severne Bačke i Banata, kao i na zapadu regiona centralne i južne Srbije, sa temperaturama koje će dostizati oko +41 stepen Celzijusa - piše Čubrilo i dodaje:

- Nešto češća pojava grmljavinskih pljuskova tek u nedelju, i to nad regionima zapadne i južne Bačke, severne Bačke i Banata i na jugu regiona centralne i južne Srbije.

- Oko 20. 7. nad većim delom Srbije moguća nešto češća pojava pljuskova - najavljuje Čubrilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading