TEMPERATURA DANAS I DO 40 STEPENI! Toplotni talas dostigao svoj pik, ČITAV REGION GORI, evo kad stiže OSVEŽENJE

Autor:

Vesti

21.06.2024

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplotni talas nastavlja da teroriše čitav region.

TEMPERATURA DANAS I DO 40 STEPENI! Toplotni talas dostigao svoj pik, ČITAV REGION GORI, evo kad stiže OSVEŽENJE

Foto: Shutterstock

vreme

Vreme danas pretežno sunčano i veoma toplo, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 35 do čak 40 stepeni. Vetar slab, promenljivog pravca. U čitavoj Srbiji trenutno je na snazi meteoalarm zbog ekstremno visokih temperatura, a u toku je toplotni talas, čiji kraj se očekuje za vikend.

I u glavnom gradu pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, jugoistočni.

Temperatura do 38 stepeni.

Za vikend, ali i početkom sledeće sedmice, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se izolovana (retka) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada.

U subotu posle podne na severu i zapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima očekuje nas pad temperature i povratak na vrednosti u intervalu od 28 do 34 stepena Celzijusa.

Vrhunac toplotnog talasa u celom regionu


U Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj danas se očekuje vrhunac toplotnog talasa i maksimalna temperatura vazduha do 40 stepeni, a na hrvatskom primorju se ponegde temperatura ni tokom noći nije spustila ispod 30 stepeni.

U mnogim predelima biće registrovana i tropska noć - minimalna temperatura će ostati iznad 20 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Nebo će biti zamućeno usled prisustva saharskog peska.

Od sredine dana u BiH sledi jače naoblačenje sa zapada, koje će usloviti kišu i pljusak, uglavnom na severu i severozapadu.

Vrhunac toplotnog talasa danas se očekuje i u Hrvatskoj gde su još juče zabeležene rekordne temperature za ovo doba godine. Tako je u Splitu bilo 38.5 stepeni, čime je premašen dosadašnji junski maksimum od 38.1 stepen Celzijusa iz 2003. godine.

Danas se očekuju još više temperature. Mogle bi biti oko 40 stepena u Dalmaciji. A vruće je bilo i tokom noći kao i ranog jutra, prenosi Index.

U Dubrovniku se gotovo celu noć temperatura nije spuštala ispod 30 stepena, a ujutro u 6 sati bilo je čak 32.7 stepena.

I u Makedoniji i Crnoj Gori za danas su najavljene maksimalne temperature i do 40 stepeni.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading