NI OVAJ DAN NEĆE PROĆI BEZ PLJUSKOVA I GRADA! Danas toplo i promenljivo oblačno! TEMPERATURA DO 29 STEPENI!

Autor:

Vesti

02.06.2024

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najniža temperatura od 14 do 17, a najviša oko 29 stepeni.

NI OVAJ DAN NEĆE PROĆI BEZ PLJUSKOVA I GRADA! Danas toplo i promenljivo oblačno! TEMPERATURA DO 29 STEPENI!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Tanjug/J. ILIĆ, Republika, Shutterstock

U Srbiji danas u većini predela očekuje toplo i promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, samo na severu Srbije pre podne pretežno sunčano. Kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom tokom dana očekuju se u centralnoj i južnoj Srbiji, a uveče i noću i na području Vojvodine i lokalno mogu biti izraženiji.

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 28 do 31 stepen Celzijus. U Beogradu takođe toplo, pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar slab, promenljiv.

Najniža temperatura od 14 do 17, a najviša oko 29 stepeni. Uveče i u toku noć kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u ponedeljak će biti najnestabilniji dan kada će pljuskovi i grmljavine mestimično biti praćeni većom količinom padavina za kratko vreme, gradom i olujnim vetrom. U utorak (04.06.) i sredu (05.06.) promenljivo oblačno uz manji pad dnevne temperature i uz pojačan severozapadni vetar, a povremena kiša će biti slabijeg intenziteta u odnosu na ponedeljak. U drugom delu sedmice (06 - 09.06.) stabilizacija vremena - pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 30 do 35 °C.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda, stalni predstavnik Republike Srbije u Svetskoj meteorološkoj organizaciji, prof. dr Jugoslav Nikolić, objavio je dugoročnu prognozu za leto.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading