SRBIJA PONOVO NA UDARU GROMOVA I OLUJE! Veliko nevreme u naredna dva sata stiže nam iz Hrvatske! HAOS U NAJAVI!

Autor:

Vesti

31.05.2024

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako su rekli iz RHMZ-a, ponedelјak će biti najnestabilniji dan u narednom periodu i u ostalim regionima u zemlјi.

SRBIJA PONOVO NA UDARU GROMOVA I OLUJE! Veliko nevreme u naredna dva sata stiže nam iz Hrvatske! HAOS U NAJAVI!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) oglasio se najnovijom najavom koja će važiti u naredna 2 sata za delove severa naše zemlje.

- U naredna 2 časa oblačnost iz Slavonije zahvatiće Zapadnobački okrug i usloviti lokalne plјuskove sa grmlјavinom - saopšteno je iz RHMZ-a.

I ranije tokom dana, saopšteno je će uslova za grmlјavinske nepogode (jak plјusak, grad, olujni vetar) biti kasnije posle podne i uveče na severozapadu Srbije.

Kako su rekli iz RHMZ-a, ponedelјak će biti najnestabilniji dan u narednom periodu i u ostalim regionima u zemlјi.

Inače, prognozira se da će tokom letnje sezone u nižim krajevima biti između 22 i 33 dana sa padavinama većim od 0,1 mm, dok će na planinama biti do 40 takvih dana.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda, stalni predstavnik Republike Srbije u Svetskoj meteorološkoj organizaciji, prof. dr Jugoslav Nikolić, objavio je dugoročnu prognozu za leto.

- Na osnovu poslednjih rezultata numeričkih klimatskih modela za sezonsku prognozu vremena, u Srbiji se očekuje toplo leto sa prosečnom količinom padavina. Klimatski izgledi pokazuju da će temperatura vazduha od 1.juna do 31.avgusta 2024. godine u Srbiji biti iznad višegodišnjeg proseka sa odstupanjem do +2°C. Očekivane vrednosti srednje letnje temperatura vazduha biće u intervalu od 21°C do 25°C u nižim predelima, a od 13°C do 18°C u planinskim predelima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading