RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Teško nevreme ide ka ovom gradu! SKLANJAJTE SE SA ULICA!

Autor:

Vesti

29.05.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra će biti promenljivo i nestabilno vreme, smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE!  Teško nevreme ide ka ovom gradu! SKLANJAJTE SE SA ULICA!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Oblačnost koja na području Dolova i okoline uzrokuje intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i pojavom sugradice i grada u narednih sat vremena će se premeštati ka Kovinu, piše u hitnom upozorenju RHMZ.

Inače, na severu Bačke, području Banata, istočne i južne Srbije takođe se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Inače, u celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog grmljavine, a u nekim krajevima i zbog kiše. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - piše u objašnjenju na sajtu RHMZ.

Inače. i sutra će biti promenljivo i nestabilno vreme, smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura kretaće se od 10 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni. Slično vreme se očekuje sve do kraja vikenda, s tim da će temperatura u subotu ići i do 30 stepeni.

Podsećamo da je nedavno direktor Republičkog hidrometerološkog Zavoda Jugoslav Nikolić saopštio i prve izglede prognoze vremena za leto.

- Toplo leto sa prosečnom količinom padavina. Klimatski izgledi pokazuju da će temperatura vazduha u toku leta 2024. godine u Srbiji biti iznad višegodišnjeg proseka sa odstupanjem do +2°C. Očekivane vrednosti srednje letnje temperatura vazduha biće u intervalu od 21°C do 25°C u nižim predelima, a od 13°C do 18°C u planinskim predelima. Izgledi su da će tokom juna, jula i avgusta u većem delu Srbije broj tropskih dana, sa maksimalnom temperaturom vazduha višom od 30 °C, biti u intervalu od 35 do 60, a na planinama do 5 dana. Postoji mogućnost pojave toplotnih talasa tokom jula i avgusta.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading