I DANAS KIŠA I PLJUSKOVI! Evo kada nam sledi razvedravanje!

Autor:

Vesti

24.05.2024

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutarnja temperatura će biti od 9 do 15, a najviša od 23 do 26 stepeni.

I DANAS KIŠA I PLJUSKOVI! Evo kada nam sledi razvedravanje!

Foto: Shutterstock

U Srbiji će ujutru i tokom prepodneva biti oblačno i mestimično kišovito dok se uveče očekuje razvedravanje u celoj zemlji, a maksimalna dnevna temperatura iznosiće do 26 stepeni.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom lokalno će biti izraženiji u istočnoj polovini zemlje, dok će u ostalim krajevima njihova učestalost i intenzitet slabiti.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura će biti od 9 do 15, a najviša od 23 do 26 stepeni.  

Ujutro na severu, a u toku prepodneva i u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom. U ostalim krajevima suvo i delimično vedro. 


Posle podne promenljivo oblačno, a kiša i pljuskovi s grmljavinom, kao redja pojava, očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima dok se uveče očekuje razvedravanje u celoj zemlji. 

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području istočni i jugoistočni, u ostalim krajevima severnih pravaca. 

I u Beogradu ujutro i pre podne pretežno oblačno, povremeno s kišom, a moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak s grmljavinom, uveče razvedravanje. 

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša oko 24 stepena.

Do utorka u većem delu suvo sa sunčanim periodima. 

Za vikend u košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, na jugu Banata povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom, a uslova za kišu i lokalne pljuskove sa

grmljavinom, uz pretežno oblačno vreme, biće na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije. 
U ponedeljak uglavnom suvo, a u utorak kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima. 
U drugoj polovini sledeće sedmice ponovo nestabilno u svim krajevima.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading