METEOALARM PODELIO SRBIJU! Vreme opasno u OVIM delovima zemlje, a EVO i kada će se razvedriti! (FOTO)

Autor:

Vesti

23.05.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu se očekuje umereno i potpuno oblačno!

METEOALARM PODELIO SRBIJU! Vreme opasno u OVIM delovima zemlje, a EVO i kada će se razvedriti! (FOTO)

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Shutterstock

U Srbiji se danas očekuje umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidro meteorološki zavod (RHMZ).

Kako navode, u istočnom delu zemlje vremenski uslovi biće izraženiji sa količinom padavina od 20 do 40 mm uz lokalnu pojavu grada, na šta je RHMZ upozorio rano jutros. Vetar će biti slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša od 20 do 25, saopštio je RHMZ.

U Beogradu se očekuje umereno i potpuno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će u pojedinim delovima grada biti izraženiji.

Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Pola Srbije u "narandžastom", pola u "žutom"

Za celu Srbiju upaljeni su meteoalarmi, praktično je Srbija podeljena na dva dela - jedna polovina je u žutom, druga u narandžastom, tako da će u Banatu, Beogradu, Šumadiji, Istočnoj Srbiji i Jugoistočnoj Srbiji nevreme biti jače nego u drugim delovima zemlje.

Foto: Printskin: RHMZ

Upaljen meteoalarm

U petak promenljivo i nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Za vikend i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano i toplije, osim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije gde se uz promenljivu oblačnost očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Za vikend će u košavskom području duvati umeren do jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading