EVO KAKVO NAS VREME ČEKA ZA USKRS I ĐURĐEVDAN: Temperatura opet skače, a biće i kiše u ovom periodu!

Autor:

Vesti

04.05.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najniža temperatura biće oko 13 stepeni Celzijusa

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA ZA USKRS I ĐURĐEVDAN: Temperatura opet skače, a biće i kiše u ovom periodu!

Foto: shutterstock

Vremenska prognoza

U Srbiji sutra promenljivo oblačno sa  dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije moguća pojava izolovanog pljuska sa grmljavinom. 

Duvaće slab i umeren vetar slab južnih pravaca, a temperature će biti od 13 do 27 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije.  Najniža temperatura oko 13, a najviša oko 27 stepeni Celzijusa.

Do utorka toplije, u većini mesta suvo sa sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom biće ređa pojava. 

Od srede, 8. maja, pretežno oblačno sa češčom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz pad dnevne temperature.

Nedeljko Todorović, meteorolog, rekao je na TV Prva da kiša koja je pala u petak jedva dočekana posle tri meseca suše i da je to bogatstvo koje je palo sa neba.

- Najviše kiše je palo u Bačkoj, Sremu, okolini Beograda, delom u centralnoj Srbiji, a najmanje na krajnjem severu Banata, krajnem istoku Negotinska krajina i krajnjem jugozapadu oko Prijepolja. U Beogradu je bilo jakih pljuskova, u zavisnosti od dela grada palo je od 30 do 50 litara kiše po kvadratnom metru što je blizu mesečne sume - kazao je Todorović i dodao:

- U subotu ujutru biće kiše, ali sve slabije više na jugozapadu i jugu Srbije uz postepeno razvedravanje popodne što znači da bi u nedelju na Vaskrs bilo sunačno i toplo vreme uz porast temperature one maksimalne između 20 i 25 stepeni. Takvo vreme će se zadržati i 6. maja u ponedeljak.

Todorović je pomenuo i da ovu kišu koja je pala možemo da nazovemo "đurđevdanaska kiša" jer je bila na početku meseca.

- Nagoveštaj za sledeću kišu je utorak popodne i uveče ka sredi kada bi opet bilo i pljuskova i grmljavina što znači da bi u drugom delu naredne sedmice, to su sreda, četvrtak, petak pa negde i subota, opet bio pad temperature sa nešto više kiše, možda ne kao sinoć, ali dobra kiša i opet svežije vreme kao u petak. Od 10. 11. maja opet sledi porast temperature na neke vrednosti od 25 stepeni možda i do 27 što znači da nas čeka tipično majsko vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading