CIA ZNA DATUM SMAKA SVETA! Zašto su zabranjeni delovi knjige američkog naučnika!

Autor:

Vesti

27.08.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kataklizmama nastalim zbog pomeranja polova nestajale su čitave civilizacije, a narednu je predvideo za ovaj vek

CIA ZNA DATUM SMAKA SVETA! Zašto su zabranjeni delovi knjige američkog naučnika!

Foto: shutterstock, printscreen

Biće skoro propast sveta, a samo CIA zna kad pošto je odbila da skine oznaku tajnosti sa 17 strana knjige "Priča o Adamu i Evi" iz 1963, čiji je autor dr Tomas Čan. On je tvrdio da se, u proseku, svakih 7.000 godina dešavaju katastrofe u kojima nestaju visoko razvijene civilizacije, posle čega se rađaju nove. Tako je dr Čan zaključio da je uzrok tome pomeranje magnetnih polova zemlje, a da se nova katastrofa može očekivati nakon 2000. godine.

Foto: Printscreen

"Priča o Adamu i Evi" iz 1963.

Činjenice o dr Tomasu Čanu (1920-1998)

- diplomirao na Dartmut koledžu Univerziteta Kolumbija 1943.

- rad iz 1949. doneo mu je status vodećeg eksperta za geologiju kataklizmi i električni inženjering
- predvideo je zemljotrese u Africi i Čileu 1960, zatim u Skoplju 1963, kao i periode bez potresa u Los Anđelesu
- pronašao izgubljene radove Deluka (1779) i Kuvijea (1812) o kataklizmičkoj geologiji

SUPERSONIČNI VETROVI

CIA je 2013, posle pola veka, dopustila da se objavi 55 strana ove knjige, ali je 17 ostalo "strogo poverljivo". Kad bi se znao odgovor zašto je CIA tako postupila, možda bi se mogao nazreti i sadržaj. Istraživači su spekulisali da je posle Kubanske krize 1962. strah od nuklearne katastrofe bio preveliki i da CIA nije htela da ga pojačava. Zatim, da je tad krenuo naftni bum na Bliskom istoku, pa je postojala opasnost da Čanova knjiga koja pominje ekološke kataklizme inspiriše neki politički pokret poput današnjih zelenih.

Foto: Printscreen

Upozorenje, planinski venci ne mogu da nas zaštite

Međutim, ova razmišljanja nisu dala odgovor na pitanje zašto veliki deo rada dr Čana predstavlja tajnu i danas, 61 godinu nakon što su ovi razlozi bili aktuelni.

Svi drevni narodi znali za veliki potop

Čan je tvrdio da je biblijska "Knjiga postanja" (Prva knjiga Mojsijeva) zapravo simbolično kazivanje o kolapsu i izumiranju prethodne napredne civilizacije i rađanju nove. Podsetimo, "Knjiga postanja" uključuje božje stvaranje sveta i čoveka, adenski vrt, greh Adama i Eve, proterivanje ljudi iz raja, stvaranje prvih naroda i potop.

Foto: Printscreen

Dr Tomas Čan

Dr Čan je obradio i legende o nestanku civilizacija Mu i Atlantida. Zatim one drevnih Maja, Egipćana i Indijaca, kao i legende o Nojevom i Deukalionovom potopu. Naime, stari Grci su imali istu legendu kao i Jevreji, a naučnici navode da je verovatno reč o kolektivnom sećanju na povećanje nivoa i površine Crnog mora, te da je za drevne narode pojam celog sveta podrazumevao onaj deo zemlje koji im je poznat, pa je iz toga proizašlo verovanje da kopna uopšte nije bilo.

Dr Čan je kao dokaz o postojanju i nestanku drevnih naprednih civilizacija, između ostalog, naveo brodski dnevnik moreplovca Džejmsa Kuka, kom su u 18. veku polinežanski domoroci pričali o Saturnovim prstenovima, iako nisu imali teleskop.

Dr Čan je bio istraživač vojnog programa "Mekdonald Daglasa", a u knjizi je tumačio "Knjigu postanja" iz Biblije, kao i nekoliko ranijih legendi drugih naroda. Sve je to uporedio s geološkim fenomenima i zaključio da je Zemlja bila rutinski pogođena kataklizmama svakih 7.000 godina. Ove kataklizme uključivale su pomeranje polova na Zemlji i donosile zemljotrese, cunamije i supersonične vetrove dovoljno moćne da zbrišu čitave civilizacije. Dr Čan je predvideo mogućnost nove kataklizme već u našem veku, kao i to da planinski venci nisu dovoljno visoki da zaštite neki deo planete, ali i da će Los Anđeles nestati (nalazi se na raselini dve tektonske ploče).

Isus bio naučnik iz Indije, vaznesenje delo vanzemaljaca

Dr Tomas Čan tvrdio je da je Isus živeo s plemenom Naga u severnoj Indiji tokom 18 godina, koje se ne pominju u Bibliji. Nage su u vreme kolonijalizma rekle Britancima da je Isus učio njihov jezik i pismo u hramu Nakal.

- Isusove poslednje reči zapravo su izgovorene na jeziku Naga i glasile su: "Tužan sam, padam u nesvest, tama me obuzima" - pisao je dr Čan.

On je tvrdio da su Isusa oteli vanzemaljci na Uskršnju nedelju i da su dva anđela zapravo došla po njega na zemlju u svemirskom brodu.

AMERIKA POD LEDOM

Prema teoriji dr Čana, ako bi se, na primer, Bangladeš našao na Severnom polu, onda bi Amerika bila blizu Južnog i obe zemlje bi bile pod ledom i velikim delom potopljene.

Naime, na kartama su ucrtani geografski polovi Zemlje, Severni i Južni, koji su statični zbog navigacije. Međutim, magnetni polovi su se oduvek pomerali, čega su bili svesni i drevni moreplovci. Severni magnetni pol 1994. bio je kod kanadskog ostrva Elef, a od tada je pomeranje ubrzano i premestio se za čak oko 1.600 kilometara u pravcu Sibira. Pošto je obim Zemlje 40.075 kilometara, to je pomeranje od čak četiri odsto.

Foto: Printscreen

Promena položaja Sevenog pola tokom istorije izazivala stravične katastrofe

Dr Robert Vud: Bio je dragoceni mislilac

Dr Robert Vud pisao je 2007. za "Mekdonald Daglas", tada vodeću američku kompaniju za proizvodnju aviona i raketa, obradio kretanje NLO iz 1968. i zaključio da je reč o kontroli gravitacije, s obzirom na zaokrete pod pravim uglom. Formiran je tim naučnika da za američku vojsku istraže ovaj fenomen, a među četvoricom izabranih bio je i dr Tomas Čan. Radili su samo kad ostali zaposleni odu kući, a dr Vud je bio upoznat s Čanovim tezama o kataklizmičkoj geologiji.

Foto: Printscreen

Dr Robert Vud

- Njegove teze bile su toliko neobične da drugi nisu mogli da ih shvate. Jednom me je funkcioner vlade SAD pitao zašto ga nisam otpustio. Odgovorio sam da niko drugi nije u stanju da tako misli van poznatih okvira - naveo je dr Vud.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading