VELJINA OSVETA! ZAPALILI LOKAL BAKI PRASETU JER JE PRESTAO DA PLAĆA REKET: Otkrivamo pozadinu napada na objekat poznatog jutjubera

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle hapšenja Belivuka, njegovi klinci su svakog meseca dolazili po pare, ali je jutjuberu u međuvremenu pukao biznis, kaže izvor iz istrage.

VELJINA OSVETA! ZAPALILI LOKAL BAKI PRASETU JER JE PRESTAO DA PLAĆA REKET: Otkrivamo pozadinu napada na objekat poznatog jutjubera

Foto: ST/Nemanja Pančić, E-stock, Tanjug, Instagram

Baka Prase

Lokal Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, zapaljen je u noći između nedelje i ponedeljka jer je kontroverzni jutjuber prestao da plaća reket klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih istrazi.

Da je lokal "Kod Bake" na Novom Beogradu namerno zapaljen, potvrdio je i sam jutjuber u objavi na Instagramu.

MOLOTOV U GLUVO DOBA

- Neko je bacio ciglu i Molotovljev koktel i izazvao požar u lokalu na Tošinom bunaru. Čekam snimke kamera i dozvolu policije da javno objavim sve detalje. Verovatno znate na koga sumnjam, ali ništa još nije sigurno. Devedeset devet odsto će klošar koji je plaćen da zapali požar biti nađen, pa ćemo saznati ko ga je poslao. Ovim putem nudim veliku novčanu nagradu za informaciju i ko bude odao identitet dotičnog - napisao je Ilić, pa dodao:

- Hvala bogu, niko nije bio u lokalu jer ovaj vandalski pokušaj da se moj biznis ošteti je mogao nekoga da košta života. Pored toga što je vandal, mogao je da bude i ubica, ali ta budala o tome nije razmišljala.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Uništen Bakin lokal

Mada bi se iz ove objave dalo zaključiti da Baka Prase ne zna ko je nalogodavac paljevine, naš sagovornik kaže da je tok istrage usmeren na podmladak Nevoljine bande.

- Imamo saznanja da je Veljina ekipa dugo ucenjivala Ilića, koji nije imao smelosti da im se suprotstavi ili da to prijavi policiji. Kada je vrh klana pao u velikoj policijskoj akciji, klinci su dobili zadatak da svakog meseca kupe reket za račun šefova. Radilo se o popriličnoj sumi, ali je ta šema funkcionisala doskora, kada je Prasetu pukao biznis i više nije imao odakle da plaća - priča izvor našeg lista i dodaje:

SASLUŠAVAN U SBPOK

- Oni znaju da mu je posao, posle nedavnog gašenja kanala od kojih je zarađivao velike pare, potpuno zamro, ali su rešeni da iscede sve što ima. Zato je usledila osveta, tačnije prva opomena - paljenje lokala kojim je Ilić pokušavao da se vadi iz bule, zarađujući na svom imenu.

Voditelj TV Pink Marko Đedović je nedavno obelodanio da je jutjuber mesečno morao da plaća neverovatnih 30.000 evra mesečno.

- On se bez pogovora povinovao željama ozloglašenog klana, slučaj nije prijavio policiji, već je plaćao basnoslovnu sumu - otkrio je Đedović.

Podsetimo, Baka Prase je još početkom februara 2021. saslušavan zbog veza s Belivukom jer se sumnjalo da je klan reketirao ne samo njega već i još neke poznate pevače, ali i glumce i sportiste. On se pre odlaska u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala oglasio na Instagramu, postavio selfi i napisao:

- Kasnim u policiju. Ima da me tuku. Sačekaćete, lagano - napisao je Ilić, koji se u SBPOK zadržao samo pola sata, pa se pretpostavlja da je i tamo negirao da je bio žrtva ucene.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Lokal Bake Praseta

Od koga da me štitite? Pa od nas!

Kako su mediji svojevremeno preneli, Baka Prase je zapao za oko Velji i Mesaru kada je počeo da se hvali ogromnom zaradom. Tako je jednom prilikom doveden u zloglasni bunker na stadionu Partizana, gde mu je traženo da plaća mesečno za zaštitu.

Kada je Baka Prase, navodno, upitao od koga da ga štite, dobio je kratak odgovor:

- Pa od nas!

Spasić: Šta ćeš s mafijom na rođendanu?

Nekadašnji operativac DB Božidar Spasić izjavio je beogradskim medijima da se to često dešava s poznatim ličnostima.

- Kada ih mafija zove na rođendan, oni se odazovu da bi domaćinu učinili čast i tako nastaju tesne veze. Međutim, svaki dodir s mafijom skupo košta, a reketiranje je klasičan primer - rekao je Spasić.

Pokušao da demantuje da ga reketiraju: Zar mislite da imam mu*a da kažem ne?

Baka Brase je u julu prošle godine u video-klipu pokušao da demantuje da ga je Belivuk reketirao, ali je potvrdio da su se upoznali još 2018.

- Šta je prva stvar koju mi je Velja rekao kad me je video prvi put u životu? Lažem, nije prvi put. Ja sam njega jednom davno upoznao, ali nisam znao da je on Velja Nevolja - započeo je Baka Prase.

Baka se u videu osvrnuo na tvrdnje da ga je Belivuk šamarao:

- A nije mi lupio šamar, to su gluposti. Te priče Velja Nevolja lupao mi šamare, tukli me na stadionu, to su sve gluposti, to su gradske priče koje pričaju oni navijači, koji idu i pričaju po gradu gluposti nekoj ribi: "Ja sam šamarao Baku Praseta" da bi je je*o i onda ta riba ispriča "Velja Nevolja je šamarao Baku Praseta" i tako se šire priče.

Baka je takođe odgovorio i na pitanje da li je tačno da ga je Velja Nevolja pitao da li mu je potrebno obezbeđenje:

- Da li mislite da bih ja imao mu*a da kažem "ne" Velji Nevolji?

On je tvrdio da je 2018. bio pozvan na dečji rođendan u Šapcu i da je tek tada upoznao Belivuka.

Foto: instagram/bakaprase

 

- Dobijam poziv od jedne prijateljice i kaže imaš poziv za rođendan kod nekog klinca, baš je bitno da odeš i ja kao OK. Idem u Šabac, vozač dolazi po mene, kad tamo obezbeđenje oko dečje igraonice u Šapcu - istakao je on.

Jutjuber je potom otkrio i da su na zabavu na kraju ušli Rasta i Belivuk i da je on bio oduševljen što vidi repera.

- Nisam ni znao ko je ovaj drugi, on me pita kako Jutjub, još se ja hvalim: "Kupiću sat, kupiću porše..." - rekao je Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading