ALBANCI SU NACISTI! Jezivo svedočanstvo američkog vojnika o zločinima OVK: Vezivali su eksploziv za ljude, UBIJALI ŽENE I DECU!

Autor: K. B. - E. S. T.

Vesti

14.12.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veteran Lens Kaver otkrio je strahote s kojima su se suočavali tokom rata na Kosovu.

ALBANCI SU NACISTI! Jezivo svedočanstvo američkog vojnika o zločinima OVK: Vezivali su eksploziv za ljude, UBIJALI ŽENE I DECU!

Foto: www.profimedia.rs/privatna arhiva

Lens Kaver

Američki veteran Lens Kaver, koji je najveći deo službe proveo u Iraku, govorio je u poznatoj emisiji o veteranima "On killing" (na Jutjub kanalu) o strahotama koje su Albanci radili na Kosovu, a kojima su svedočile njegove kolege. Kaver otkriva da su Albanci, koje poredi s nacistima, tokom rata vezivali eksploziv za ljude i gurali ih u radnje, ne gledajući da li su unutra žene i deca.

- Prvi put u borbi u ratu na Kosovu išli smo na granicu s Albanijom, u grad blizu granice. Upali smo u zasedu, naše vozilo bilo je dignuto u vazduh i sećam se da sam bio iznenađen, nisam znao šta se desilo, sedeo sam napred i bio sam u mogućnosti da ispuzim iz autobusa. Odzvanjalo mi je u glavi i sve je bilo usporeno, bila je puška na zemlji, podigao sam je i potrčao prema otvorenoj vatri. Oni su pucali na nas. Sve što sam mogao da vidim bio je rafal upućen ka meni i kad je to bilo gotovo, još sam bio tu - kaže na početku priče Kaver.

Kaveru u vojsci bili i otac i deda

Kaver kaže i da je ljubav prema vojsci razvio uz oca i dedu, koji su i sami bili vojnici.

- Moj otac je bio u vojsci i stalno je pričao o tim iskustvima, moj deda je takođe bio u Drugom svetskom ratu, kao i naš prvi komšija, tako da sam ja odrastao s njihovim brojnim pričama i nekako sam to idealizovao i želeo sam oduvek to da radim, odmalena - istakao je.

DRUGI PUT U PAKLU

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Vojnici OVK

Njegovi saborci, koji su pomisli da je mrtav, potrčali su prema njemu.

- Nisam shvatio da su to oni koji su uspeli da izađu iz autobusa. I nakon toga, kad sam morao da povučem obarač, uvek bih osetio olakšanje kada znam da je sve gotovo. Voleo bih da sam mogao da zaustavim neke stvari, ali nisam dobio dozvolu, nisu mi dozvolili, morao sam da gledam kako muče jedni druge - govori Kaver u ovoj emisiji.

Strašnim stvarima su svedočili i po, kako se navodi, drugom povratku na Kosovo. Ovaj veteran kaže da su Albanci kao nacisti, da su se divili Hitleru i vođama Trećeg rajha.

- Tokom mog drugog boravka na Kosovu Albanci su vezivali eksploziv na ljude i gurali ih u radnje, ne mareći za to ko je unutra - muškarci, žene ili deca. Iako sam ih imao na nišanu i video šta rade, rečeno mi je da ne radim ništa - samo sedi i izveštavaj. I to je sve što sam radio i što mi je bilo dozvoljeno da uradim, to je bilo mnogo teško - govori Kaver.

Ističe da je za sebe mislio da nikada neće moći nekoga da mrzi, ali da ga je pakao koji je video na Kosovu uverio u suprotno:

- Nikada nisam mislio da ću mrzeti neku grupu ljudi dok nisam služio tamo. Ne mogu da kažem američki Albanci, to su bili etnički čisti Albanci, oni su bili poput nacista, i dalje su se divili Hitleru i njegovim vođama, i to nisu dobri ljudi.

Ko je Lens Kaver

Republika

Foto: Privatna arhiva

Lens Kaver

- američki veteran

- najveći deo službe proveo na ratištu u Iraku

- u Iraku je upoznao i suprugu (Iračanku)

- posle vojne službe počeo je da se bavi glumom i pisanjem

ISTINA IZLAZI NA VIDELO

Republika

Foto: printskrin

Milorad Stupar

General-major u penziji Milorad Stupar kaže da srpskoj vojsci, koja ima bogatu i dugu tradiciju, nisu svojstvena zverstva, silovanja, pljačke. Ističe da se iz godine u godinu sve više otkriva šta se zaista dešavalo na ratištima širom SFRJ, a o čemu svedoči i ovaj američki vojnik.

- Mi smo govorili njima, zapadnjacima, da najveća zlodela na prostoru bivše SFRJ vrše paravojske i narodi koji nemaju svoju državu i vojsku. Oni nemaju tradiciju kao naša vojska i zato su se ponašali tako, kao divlje horde, njima ništa nije sveto, ni deca, ni žene... Taj američki vojnik govori istinu. Istina se svake godine sve više otkriva i pokazaće da srpski vojnici nisu radili ništa nečasno - kaže Stupar.

On dodaje i da u drugim vojskama (Hrvatske, BiH), gde su oficiri bili školovani, koji su završili Vojnu akademiju, nije bilo zlodela jer su naučeni da poštuju ženevske konvencije.

I oni su bili svedoci zlodela Albanaca

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Žak Ogar

1. Žak Ogar, vođa francuskih specijalnih operativnih snaga na Kosovu

Spiskovi za ubijanje Srba

Ogar je napisao knjigu "Evropa je umrla u Prištini", gde je otkrio da Srbi nisu vršili etničko čišćenje, kako je tada glasila "zvanična istina", da su Albancima pomagale strane obaveštajne službe, kao i da su imali listu za ubijanje Srba sa pečatom OVK

2. Majkl Rouz, komandant Unprofora u BiH

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Majkl Rouz

Za Markale nisu krivi Srbi

Zločin na sarajevskoj pijaci Markale odmah je pripisan srpskoj strani, a general Rouz je kasnije rekao da ne može da se utvrdi odakle je granata ispaljena, čime je "zvanična istina" pobijena. Takođe, ovaj general je optužio NATO da je, naoružavajući Hrvate i Bošnjake, potkopavao mirovne napore UN

3. Luis Makenzi, kanadski general, bivši komandant mirovnog štaba UN u Sarajevu

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Luis Mekenzi

U Srebrenici nije bilo genocida

Makenzi tvrdi da u Srebrenici nije počinjen genocid jer onaj ko je imao nameru da sprovede takav zločin pobio bi i sve žene da ne bi mogla da bude nastavljena prirodna reprodukcija stanovništva. Pored toga, ona je naveo i da je bilo lako predvideti i sprečiti rat u Bosni da međunarodna zajednica pod okriljem SB UN nije napravila seriju pogubnih i katastrofalnih grešaka

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Buba

14.12.2022 20:26

Šta to sve vredi, svi znaju sve ali su im interesi važniji od istine.

bager

15.12.2022 17:34

prečiti rat u Bosni da međunarodna zajednica pod okriljem SB UN nije napravila seriju pogubnih i katastrofalnih grešaka,,,,,nisu to greske ,to je izvrsenje americke naredbe,