EVO KAKVO JE DANAS STANJE NA GRANICAMA! AMSS se hitno oglasio! (FOTO)

Autor:

Vesti

11.09.2024

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loši uslovi za vožnju!

EVO KAKVO JE DANAS STANJE NA GRANICAMA! AMSS se hitno oglasio! (FOTO)

Foto: Printscreen/ AMSS

Povremeno slaba kiša i danas može otežavati vožnju na putevima u centralnim
istočnim i jugoistočnim krajevima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Pored mokrog kolovoza u ovim područjima postoji opasnost od manjih odrona zemlje i kamena, ali se i voda duže zadržava u udubljenjima i ulegnućima. 

Vidljivost je po kiši i mokrom kolovozu uvek slabija, međutim u ovakvim uslovima vožnju dodatno otežava i magla koja je česta pojava u jutarnjim i večernjim satima po kotlinama i dužinom rečnih tokova. Usporen saobraćaj treba očekivati i na mestima gde se obavljaju radovi, navodi AMSS.

Prema informacijama Uprave granične policije u 5:15 časova,  teretna vozila čekaju tri sata na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, na izlazu iz Srbije, na prelazu Bogojevo, na izlazu, čeka se 120 a na izlazu prelaza Šid jedan sat.

Ni u ovom trenutku nema zadržavanja na graničnim prelazima. Pogledajte galeriju: 

Izbegavanje gužvi na granicama može biti izazovno, ali postoje neki korisni saveti koji ti mogu pomoći:

  • Planiraj put van udarnih termina – Gužve su najčešće tokom praznika, vikenda i letnje turističke sezone. Ako možeš, putuj radnim danima i izbegavaj vrhunce sezone.
  • Proveri stanje na graničnim prelazima – Prati informacije o stanju na granicama putem sajtova i aplikacija koje pružaju ažurirane podatke o čekanjima. Neki prelazi mogu biti manje opterećeni od drugih.
  • Koristi manje prelaze – Umesto većih i popularnijih graničnih prelaza, pokušaj da pređeš granicu na manjim, manje poznatim prelazima, gde su često manje gužve.
  • Kreći se rano ujutru ili kasno uveče – Gužve su obično manje u ranim jutarnjim satima ili kasnim večernjim terminima kada je manji broj putnika na prelazima.
  • Pripremi dokumentaciju unapred – Ubrzaj prolazak tako što ćeš unapred pripremiti pasoše, lične karte, zelene kartone, i druge potrebne dokumente. Na taj način se izbegavaju nepotrebna zadržavanja.

Ovi saveti mogu značajno smanjiti vreme čekanja i omogućiti ti da lakše pređeš granicu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading