VATROGASCI IZ NIŠA I PIROTA ZASLUŽNI ZA UGAŠEN POŽAR: Istraga će utvrditi da li je vatra podmetnuta!

Autor:

Vesti

18.08.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi požar je zabeležen 11. avgusta

VATROGASCI IZ NIŠA I PIROTA ZASLUŽNI ZA UGAŠEN POŽAR: Istraga će utvrditi da li je vatra podmetnuta!

Foto: Tanjug

U proteklih nedelju dana, selo Veta na obroncima Suve planine bilo je poprište tri požara koji su izazvali zabrinutost meštana i nadležnih službi. Istraga o uzrocima ovih požara je u toku, a sumnja se da su isti namerno izazvani od strane jednog lica.

Prvi požar je zabeležen 11. avgusta iznad same Vete, dok je samo dva dana kasnije vatra zahvatila područje od oko 90 hektara između sela i auto-puta Niš-Pirot. Treći požar, koji je izbio 16. avgusta, zahvatio je oko 20 hektara šume i niskog rastinja u blizini manastira Uspenja Prevete Bogorodice. Zanimljivo je da su požari zahvatili šume u privatnom vlasništvu, a da istovremeno u drugim delovima belopalanačke opštine nije bilo sličnih pojava.

Srećom, i pored velike materijalne štete, nijedan od požara nije rezultirao povređivanjem ljudi. U gašenju požara učestvovali su vatrogasci iz Pirota i Niša, radnici JP "Srbijašume" i meštani Vete, koji su svojim naporima doprineli suzbijanju vatrene stihije.

Pripadnici Policijske uprave Pirot započeli su istragu kako bi otkrili uzroke ovih požara i utvrdili da li je zaista reč o namernom paljenju šuma od strane jednog lica. Izvori bliski istrazi ističu da je neverovatno da se tri požara dogode u istom ataru u tako kratkom vremenskom periodu, što dodatno podstiče sumnje u namernost ovih pojava.

Ovaj niz požara u ataru sela Veta na Suvoj planini izazvao je veliku pažnju javnosti i nadležnih službi, te se očekuje da će istraga rasvetliti uzroke i eventualne odgovorne za ove događaje. S obzirom na značaj Suve planine kao prirodne lepote i staništa brojnih biljnih i životinjskih vrsta, važno je da se preduzmu odgovarajuće mere kako bi se sprečili slični događaji u budućnosti.U proteklih nedelju dana, selo Veta na obroncima Suve planine bilo je poprište tri požara koji su izazvali zabrinutost meštana i nadležnih službi. Istraga o uzrocima ovih požara je u toku, a sumnja se da su isti namerno izazvani od strane jednog lica.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading