U TURSKOJ BESNI 69 POŽARA: Evakuisano na hilajde ljudi, IMA I POVREĐENIH (VIDEO)

Autor:

Svet

17.08.2024

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeća tri dana su rizična zbog vetra

U TURSKOJ BESNI 69 POŽARA: Evakuisano na hilajde ljudi, IMA I POVREĐENIH (VIDEO)

Foto: Iks Printscreen/theinformant_x

U Turskoj je u toku velika borba protiv požara koji su zahvatili provincije Izmir, Ajdin, Bolu, Mugla i Manisa, prenosi agencija Tanjug. Prema poslednjim podacima, u akciji gašenja požara učestvuje čak 90 aviona, skoro 5.000 ljudi i preko 1.200 vozila.

 

 

Ovo je impresivan napor u borbi protiv vatrene stihije koja je dovela do preventivne evakuacije 3.583 građana iz pogođenih područja.

 

 

Tursko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u dosadašnjim požarima povređeno 78 ljudi.

Situacija pod kontrolom, ali...

Ministar poljoprivrede i šumarstva Turske, Ibrahim Jumakli, istakao je da je situacija trenutno pod kontrolom i da požari ne predstavljaju pretnju stambenim područjima. Međutim, saopštio je da je 69 požara stavljeno pod kontrolu, dok je aktivno šest požara, što ukazuje na izazovnost situacije.

 

 

Utvrđene štete i uzroci požara

Jumakli je naveo da je požar u Izmiru prouzrokovao značajnu materijalnu štetu, uništivši 17 kuća, dok je evakuisano stanovništvo iz 105 kuća i 44 firme. Takođe, ministar je otkrio da je požar u Bolu podmetnut, te da je brzo proširen zbog snažnog vetra. Uz to, istaknuta je informacija da su počinioci podmetanja požara već u pritvoru.

Posledice požara

Prema saopštenju turskog Ministarstva zdravlja, u požarima je povređeno 78 ljudi, naglašavajući ozbiljnost situacije. Takođe, zbog visokih temperatura, Turska se suočava sa povećanim rizikom od šumskih požara u naredna tri dana, što dodatno otežava situaciju.

Ova nezapamćena borba protiv požara pokazuje izuzetnu angažovanost turskih vlasti i vatrogasaca u spašavanju ljudskih života i zaštiti imovine. Sve oči su uprte u ovu situaciju, te se nadamo da će se požari uskoro staviti pod potpunu kontrolu, a da će štete biti minimalizovane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading