PIJANI VOZAČ ZAMALO NAPRAVIO KARAMBOL: Policija sprečila tragediju na putu Sirig-Temerin! (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.07.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo pukom srećom nije došlo do saobraćajne nezgode

PIJANI VOZAČ ZAMALO NAPRAVIO KARAMBOL: Policija sprečila tragediju na putu Sirig-Temerin! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Nesavesnih vozača koji ne mare ni za svoj, ali ni za tuđi život sve je više, a upravo jedan od takvih primera osvanuo je na društvenoj mreži Instagram, na stranici "192_rs" gde se vidi kako vozilo krivuda putem, dok se drugi učesnici u saobraćaju sklanjaju kako ne bi došlo do nesreće.

Naime, dramatična situacija odvijala se na putu Temerin-Sirig, a samo pukom srećom pijani vozač nikoga nije udario, odnosno, povredio.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Brzom reakcijom saobraćajne policije izbegnuta je tragedija kada je strani državljanin, u vidno alkoholisanom stanju ‘’krivudao’’ na putu Sirig-Temerin. Samo pukom srećom nije došlo do saobraćajne nezgode. Autori video snimka, alarmirali su policiju koja je zaustavila automobil - piše u opisu objave.

Vožnja pod uticajem alkohola je jedan od najvećih uzroka saobraćajnih nesreća širom sveta. Osim što je protivzakonito, vožnja u alkoholisanom stanju predstavlja ozbiljnu opasnost po živote svih učesnika u saobraćaju.


**Smanjena sposobnost reakcije**

Alkohol utiče na sposobnost vozača da brzo reaguje na promene u saobraćaju. Na primer, smanjuje se brzina reakcije na kočenje ili izbegavanje opasnosti na putu, što povećava rizik od sudara.

**Poremećaji vida i koordinacije**

Koncentracija alkohola u krvi može dovesti do poremećaja vida i koordinacije, što može biti fatalno prilikom vožnje. Vozač pod uticajem alkohola može imati smanjenu sposobnost procene udaljenosti i brzine, što dovodi do povećanog rizika od sudara.

**Povećan rizik za pešake i druge učesnike u saobraćaju**

Vozači pod uticajem alkohola često imaju smanjenu percepciju okoline i nisu u potpunosti svesni pešaka i drugih vozila na putu. Ovo povećava rizik od nesreća i ozbiljnih povreda za sve učesnike u saobraćaju.

**Posledice vožnje pod uticajem alkohola**

Posledice vožnje pod uticajem alkohola mogu biti katastrofalne. Pored rizika od nesreća sa fatalnim ishodom, vozači koji budu uhvaćeni pod uticajem alkohola suočavaju se sa ozbiljnim pravnim posledicama, uključujući novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole i zatvorsku kaznu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading