TURISTI U PROBLEMU: Čekanje na granicama više od jednog sata!

Autor:

Vesti

14.07.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Auto-moto savez Srbije (AMSS) ističe da je početak letnje turističke sezone doveo do povećanog broja vozila na frekventnim putnim pravcima.

TURISTI U PROBLEMU: Čekanje na granicama više od jednog sata!

Foto: RINA

Uprava granične policije Srbije jutros je izvestila da putnička vozila čekaju oko 80 minuta na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, dok je na prelazu Preševo zadržavanje oko 70 minuta. Osim toga, autobusi na Preševu, takođe na izlazu iz Srbije, zadržavaju se oko jedan sat. Gužve su primećene i na ulazu u zemlju, gde vozači moraju da izdvoje po jedan sat čekanja na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija.

Početak letnje turističke sezone

Auto-moto savez Srbije (AMSS) ističe da je početak letnje turističke sezone doveo do povećanog broja vozila na frekventnim putnim pravcima. U ovom periodu, putnici su često na dugim relacijama, što dodatno opterećuje granične prelaze. Takođe, primećeno je postepeno pojačanje saobraćaja u suprotnom smeru, od istočnih ka zapadnim delovima Evrope.

Preporuke vozačima

S obzirom na aktuelnu situaciju, vozačima se preporučuje da budu strpljivi i da se pripreme za duža zadržavanja na graničnim prelazima. Takođe, korisno je informisati se o stanju na putevima pre putovanja kako bi se izbegle nepredviđene situacije. Uz pridržavanje saobraćajnih propisa i vožnju u skladu sa uslovima na putu, mogu se umanjiti neugodnosti prilikom putovanja kroz granične prelaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading