PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U LJIGU: Bujica nosila puteve, poplavila vrtiće i ljudima ušla u dvorišta - DRAMA ZBOG NEVREMENA! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.06.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raspoloživo ljudstvo na terenu bez prestanka

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U LJIGU: Bujica nosila puteve, poplavila vrtiće i ljudima ušla u dvorišta - DRAMA ZBOG NEVREMENA! (FOTO)

Foto: RINA

Na sednici Štaba za vanredne situacije u Ljigu je proglašena vanredna situacija na području cele opštine. Formirane su dve komisije sa više članova za procenu štete na putnoj infrastrukturi i štetu na poljoprivrednom zemljištu i usevima.

- Angažovana je sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo koji su od početka nevremena na terenu sa meštanima, kaže za RINU Miroslav Starčević predsednik opštine Ljig.

On dodaje da se prijava štete na putnoj infrastrukturi može se vršiti na broj telefona 014/3445-044 i 014/3445- 113 kancelarija broj 6 za štetu nastalu na poljoprivrednom zemljištu i usevima. Takođe, na raspolaganju su i predsednici mesnih zajednica.

- Od početka nevremena koje je zadesilo našu opštinu, svo raspoloživo ljudstvo je na terenu i rukovodstvo iznaći način da pomogne svojim sugradjanima, naglašava Starčević.

Podsetimo, opština Mionica takođe je ozbiljno pogođena vremenskim neprilikama. Na ovu opštinu sručio s i grad u subotu koji je potpuno uništio useve.

Tokom jučerašnjeg dana u opštini Mionica obilne padavine su dovele do toga da voda uđe u vrtić, domaćinstva, ošteti putnu infrastrukturu, ugrozi domaće životinje.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Mionica, ulice su poplavljene, a reke i kanali su se izlili. Predsednik opštine Mionica Boban Janković na terenu je bio sa svim službama, vaspitačima, građanima koji su pokušavali da spasu dečije krevetiće, posteljine, inventar u mioničkoj Predškolskoj ustanovi „Neven“ koja je pod vodom.

Prema njegovim rečimam u većini opštine Mionica oštećene su saobraćajnice, voda je ušla u domaćinstva.

Kiša je u mioničkoj opštini juče za manje od sat vremena napravila kolaps.

Iz Predškolske ustanove kažu da ne pamte da se nešto ovako desilo.

- Skoro je sve uništeno - naglašavaju vaspitači. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading