TORNADO POGODIO SRBIJU? Superćelijska oluja izazvala HAOS u zemlji! (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.06.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se dogodilo na području Zrenjanina

TORNADO POGODIO SRBIJU? Superćelijska oluja izazvala HAOS u zemlji! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Instagram/hailz_srbija

Danas je Srbija bila na udaru snažnih grmljavinskih oluja praćenih pljuskovima, a u pojedinim delovima zemlje zabeležene su i oluje praćene gradom. Šire područje Požege i Čačka bilo je pogođeno olujom praćenom gradom, dok se u toku poslepodneva nova serija grmljavinskih oluja premeštala preko Vojvodine.

Posebnu pažnju privukla je superćelijska oluja koja se formirala u jugozapadnoj visinskoj struji i premeštala se sa područja Bačke ka Banatu.

Nakon 15 časova, na području Zrenjanina zabeležen je tornado u sklopu pomenute superćelijske oluje.

Srećom, reč je o slabom vrtlogu, a prema informacijama sa Instagram stranice "hailz_srbija", niske baze oblaka i velika vlaga ispod baze oblaka omogućile su ovu pojavu nakon kraćeg zagrevanja u tom regionu.

 

 

Potvrdu o tornado vrtlogu dala je i radarski snimak. Zasad nema informacija o eventualnim posledicama ove pojave, ali je svakako reč o retkom događaju za ovo područje.

Da podsetimo, nedaleko od mađarskog grada Sombathelja, na zapadu Mađarske, pre tri dana zabeležen je novi tornado nakon superćelijske oluje koja je došla iz Austrije. Ovo je drugi tornado zabeležen u ovoj oblasti, nakon prvog koji je pogodio grad Rakocifalfi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading