UMRLA LEPA ALEKSANDRA DINIĆ (29)! Srbija u suzama!

Autor:

Vesti

02.05.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad su mogućnosti za lečenje u Srbiji iscrpljene, cela Srbija je skupljala novac za njeno lečenje u Turskoj, gde su tvrdili da mogu da urade ciljanu terapiju za Aleksandru, a nakon toga i urade vakcinu od njenog tumorskog tkiva. Međutim, ona je u Turskoj umrla.

UMRLA LEPA ALEKSANDRA DINIĆ (29)! Srbija u suzama!

Foto: budihuman.rs

Aleksandra Dinić, dvadesetdevetogodišnja devojka iz Sremske Mitrovice, izgubila je hrabru životnu bitku protiv opake bolesti. Aleksandra je izgubila bitku sa zloćudnim karcinomom - Glioblastomu WHO gradus 4 u Turskoj gde je bila na lečenju.

 

U maju mesecu 2022. godine Aleksandra Dinić odlazi na magnetnu rezonancu zbog sve učestalijih i intenzivnijih glavobolja. Magnetna rezonanca pokazuje veliku promenu na mozgu nakon čega je hitno hospitalizovana.

 

Aleksandri je u junu mesecu 2022. godine na neurohirurškoj klinici u Beogradu uzet uzorak za patohistološku analizu. Nakon par nedelja analiza je pokazala da se radi o visokogradnom difuznom gliomu, koji nažalost nije operabilan.

Dodatne genetske analize rađene u inostranstvu su pokazale da se radi o zloćudnom karcinomu - Glioblastomu WHO gradus 4.

Kad su mogućnosti za lečenje u Srbiji iscrpljene, cela Srbija je skupljala novac za njeno lečenje u Turskoj, gde su tvrdili da mogu da urade ciljanu terapiju za Aleksandru, a nakon toga i urade vakcinu od njenog tumorskog tkiva. Međutim, ona je u Turskoj umrla.

Njena sestra, Nataša, na društvenoj mreži je podelila potresnu poruku o gubitku svoje sestre, ističući njenu veliku ljubav, snagu i nepokolebljivu veru.

- Veliko srce naše Aleksandre je sinoć prestalo da kuca. Često je govorila: ‘Nato, ja ne tražim od Boga da me izleči, već samo da mi da snage da sve izdržim.’ I tako je i bilo, izdržala si sve, lepa moja, i više od toga! Nosila si svoju tešku bolest, svoj težak krst, dostojanstveno, od početka do poslednjeg trenutka. Uvek sa osmehom, bez jadikovanja. Ti si imala bezbroj razloga da budeš očajna, ali nisi bila nikada! Štedela si nas patnje, a sve zbog tvoje velike ljubavi prema nama. Hvala ti za sve, anđele moj, heroju moj - napisala je Nataša.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading