DA LI ŽELITE NOVČANA SREDSTVA OD DRŽAVE? Prijave za POMOĆ traju do juna, USLOVI SU JEDNOSTAVNI!

Autor:

Vesti

23.04.2024

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekordna sredstva za poljoprivredne podsticaje u Beogradu.

DA LI ŽELITE NOVČANA SREDSTVA OD DRŽAVE? Prijave za POMOĆ traju do juna, USLOVI SU JEDNOSTAVNI!

Foto: Shutterstock

 

Sekretarijat za poljoprivredu Grada Beograda objavio je javne pozive za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2024. godinu u iznosu od čak 511 miliona dinara, što predstavlja najveću sumu novca koja je ikada izdvojena za ove namene.


Ovaj rekordan iznos podeljen je u pet javnih poziva koji obuhvataju nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, traktora, opreme za pčelarstvo, voćarstvo, povrtarstvo, ratarstvo i stočarstvo. Podsticajna sredstva su namenska i bespovratna, i mogu činiti do 80% od cene prihvatljivih troškova investicije.

Za nabavku novih poljoprivrednih priključnih mašina opredeljeno je 140 miliona dinara, dok je za traktore iznos bio čak 171 milion dinara. Što se tiče stočarstva, iznos je 100 miliona dinara, a za voćarstvo, povrtarstvo i ratarstvo 60 miliona dinara. Za opremu u oblasti pčelarstva izdvojeno je 40 miliona dinara.

Rok za prijavu i uslovi

Fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji grada Beograda može ostvariti pravo na ova sredstva, a rok za podnošenje prijava je 3. jun do 15 časova.

Sekretarijat za poljoprivredu godinama ulaže u poljoprivredu, s ciljem da podrži poljoprivrednike kroz podsticajna sredstava i organizaciju obuka, te da ta ulaganja iz godine u godinu rastu.

Značaj poljoprivrede za razvoj grada

Poljoprivreda je jedan od četiri osnovna stuba razvoja grada Beograda, a udeo površine obradivog poljoprivrednog zemljišta u ukupnoj površini grada iznosi oko 47 posto. Takođe, na teritoriji grada postoji više od 30.722 gazdinstva.

Rekordna sredstva za podsticaje

Ovo izdvajanje od 511 miliona dinara za podsticajna sredstva u poljoprivredi predstavlja najveći iznos do sada, dok je u prethodnoj godini izdvojeno 450.600.500,00 dinara za podsticaje, koji su dobili 1.098 poljoprivrednika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading