Vojska Srbije NAJJAČA U REGIONU! Američki specijalizovani portal objavio rang listu vojne snage svake zemlje! Dobri i na svetskom nivou!

Autor:

Vesti

11.08.2022

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći pomak Srbija je napravila nabavkom sredstava i opreme u avijaciji i protivvazdušnoj odbrani.

Vojska Srbije NAJJAČA U REGIONU! Američki specijalizovani portal objavio rang listu vojne snage svake zemlje! Dobri i na svetskom nivou!

Foto: ATA Images

Prema godišnjem izveštaju američkog sajta "Global fajerpauer", u kome se procenjuje vojna snaga svake zemlje, Srbija je najmoćnija u regionu, a u svetu se nalazi na 61. mestu. Na vrhu liste 142 analizirane zemlje su Sjedinjene Američke Države, Rusija i Kina.

"Boj ne bije svijetlo oružije, već boj bije srce u junaka" – možda bi baš ova Njegoševa išla uz podatke Global fajerpauera, jer osim što analizira koliko jedna zemlja broji vojnika, ali i koliko ulaže u sistem odbrane, taj sajt ubraja i strukturu stanovništva, reljef, koliko se izdvaja za budžet, ukupno 50 različitih parametara.

Mađarska i Rumunija najviše napredovale u okruženju 

U našem komšiluku, vojske Mađarske i Rumunije najviše su napredovale zbog ulaganja u odbranu. Srbija je prvi put 61. na listi, beleži sajt, zbog novih nabavki naoružanja i vojne opreme.

- Investicije u Vojsku Srbije i odbrambenu industriju, koje su u poslednjih deset godina od Srbije napravile prvu vojnu silu u regionu i 61. u čitavom svetu, pokazale su koliko je važna bila vizija Aleksandra Vučića i koliko je bitan sistem odbrane u vremenu u kojem živimo - rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Najveći pomak Srbija je napravila nabavkom sredstava i opreme u avijaciji i protivvazdušnoj odbrani. Najavljene su nabavke za jedinice kopnene vojske.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Voja

11.08.2022 06:47

A Hrvatska 62, bez ulaganja