PREDLOG OPOZICIJE SUPROTAN USTAVNIM NAČELIMA! Đedović Handanović: Ništa se neće dešavati dok se ne potvrdi da je sve bezbedno

Autor:

Vesti

11.10.2024

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 21. veku, tehnologija je toliko razvijena da možemo doći do najboljih rešenja

PREDLOG OPOZICIJE SUPROTAN USTAVNIM NAČELIMA! Đedović Handanović: Ništa se neće dešavati dok se ne potvrdi da je sve bezbedno

Foto: Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija\

Predlog zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije bora i litijuma suprotan je ustavnim načelima, ekonomskim i strateškim interesima, rekla je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Ona je za RTS rekla da su poslanici Skupštine Srbije glasali protiv predloga zabrane istraživanja i eksploatacije bora i litijuma.

- Mi smo više dana objašnjavali zašto je predlog suprotan ustavnim načelima, ekonomskim i strateškim interesima i da se ništa neće dešavati barem dve godine u proseku, dok se relevantne studije ne završe, o proceni uticaja na životnu sredinu, projektno-tehničke dokumentacije, ništa se neće dešavati dok se ne potvrdi da je to bezbedno za okolinu i građane - istakla je Đedović Handanović.

Navela je i da nema dodatnog raseljavanja stanovništva.

Đedović Handanović kaže da su iznete informacije u predlogu zakona, koje govore o sumpornoj kiselini i uticaju na poljoprivredu, netačne i demantovane od onih koji su citirani u tom predlogu zakona.

- Predsednik je u Malom Zvorniku pozvao sve stručnjake da se uključe i pomognu i budu deo projektnih timova, da rade po savesti i profesionalnosti, da imamo dobru javnu debatu. U 21. veku tehnologija je toliko razvijena da možemo doći do najboljih rešenja, ukoliko skrenemo pažnju koja su to rešenja, a ne apriori da nešto ne može, pogotovo da se ne iznose netačni podaci - rekla je Đedović Handanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading