Jovanov: Građani većinski protiv akcija opozicije, pa to i opozicioni Demostat kaže

Autor:

Vesti

09.10.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

31 odsto ispitanika se apsolutno protivi akcijama koje opozicija sprovodi!

Jovanov: Građani većinski protiv akcija opozicije, pa to i opozicioni Demostat kaže

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Više od polovine građana Srbije, to jest 54 odsto, prema istraživanju Demostata je protiv onoga što u vezi sa litijumom radi opozicija i lažni ekolozi, izjavio je danas šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije Milenko Jovanov.

On je na sednici parlamenta izneo najnovije podatke Demostata, koji je inače opoziciono nastrojen, prema kojima 31 odsto ispitanika se apsolutno protivi akcijama koje opozicija sprovodi protiv eventualne eksploatacije litijuma.

Takođe, 23 odsto ispitanika je reklo da ih takvi protesti ne interesuju.

Prema istraživanju Demostata svega 3 od 10 ispitanih podržava akcije opozicije.

- Jasno je da opozicija na ovoj temi više nema ništa - istakao je Jovanov.

On je ponovo naglasio da će poslanici vladajuće većine apsolutno i jasno glasati protiv opozicionog predloga zakona o zabrani rudarenja litijuma i bora.

Jovanov je snažno osudio targetiranje profesora koji stručno govore o litijumu i isticanje njihovih imena i slika, što je uradila poslanica opozicije Marinika Tepić.

- Opozicija organizuje toplog zeca svima koji se suprotstave njihovoj politici - zaključio je Jovanov.

Podsećamo, u Skupštini Srbije nastavljena je danas sednica na kojoj se raspravlja o predlogu izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Deo rasprave održan u utorak završen je obraćanjem ministarke rudarstva Dubrabke Đedović Handanović koja je odgovarajućii na nastupe Miroslava Aleksića i drugih opozicionih poslanika rekla da je njihov predlog zakona licemeran i da na njemu skupljaju političke poene.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading