"DUG, OTVOREN I SADRŽAJAN RAZGOVOR"! Vučić se oglasio preko Instagrama posle sastanka sa Olafom Šolcem! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.10.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovarali smo o brojnim temama, o EU putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji, a postigli smo veliku saglasnost po pitanju brojnih svetskih tema, istakao je Vučić.

"DUG, OTVOREN I SADRŽAJAN RAZGOVOR"! Vučić se oglasio preko Instagrama posle sastanka sa Olafom Šolcem! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa saveznim kancelarom SR Nemačke Olafom Šolcom tokom Hamburške konferencije o održivosti.

 

Posle sastanka, Vučić se obratio medijima, ali i preko svog Instagram naloga je obavestio javnost o ishodu ovog razgovora: 

- Imali smo dug, otvoren i sadržajan razgovor. Razgovarali smo o brojnim temama, o EU putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji, a postigli smo veliku saglasnost po pitanju brojnih svetskih tema.

- Istakli smo važnost naše saradnje, a bez njihovih kompanija teško da bismo stigli do ovakvog investicionog rejtinga, na kojem su nam nemački domaćini i @bundeskanzler čestitali.

-Tema je bila i ono u čemu smo postali deo globalne inicijative, odnosno globalne alijanse za mineralne sirovine, koja uključuje sve veći broj zemalja. Danas sam prisustvovao i radnom ručkom sa deset lidera iz raznih zemalja, sa kojima sam razgovarao tome kako da izmenimo našu ekonomsku budućnost i postižemo sve bolje rezultate.

- Nemačka je ekonomski dominantna sila EU i motor njenog razvoja, a za Srbiju je ekonomski, trgovinski i svaki drugi partner broj jedan. Nemačka razmišlja više godina unapred, a na nama je da ne kasnimo.

Podsećamo, Vučić i Šolc su prethodno učestvovali na otvaranju prve Hamburske konferencije o održivosti. Na konferenciji u Hamburgu učestvuju šefovi država, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i međunarodnih organizacija.

Vučić će sutra govoriti na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama".

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Ana

07.10.2024 16:37

Razgovor sa Solcom će doneti Srbiji benifite!

Bojana

07.10.2024 16:38

Konstruktivni razgovori i borba za Srbiju! Svaka čast!

Tara

07.10.2024 16:43

Naša država je na pravom putu ka jačanju svoje pozicije u svetu, zahvaljujući naporima gospodina Vučića i njegovim međunarodnim susretima.

Viktor

07.10.2024 16:43

Predsednik Vučić je još jednom pokazao svoju sposobnost da uspostavi konstruktivne dijaloge sa globalnim liderima, ovoga puta sa nemačkim kancelarom Šolcom, što je ključno za dalji napredak Srbije na evropskom putu.