PREDSEDNIK SUTRA U GORNJEM MILANOVCU! Vučić prisustvuje otvaranju obilaznice

Autor:

Vesti

03.10.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceremonija otvaranja će početi u 11.00 časova

PREDSEDNIK SUTRA U GORNJEM MILANOVCU! Vučić prisustvuje otvaranju obilaznice

Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako se navodi u saopštenju, ceremonija otvaranja će početi u 11.00 časova.

Podsećamo da se predsednik Vučić sastao danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi šef misije u Srbiji Donal Mekgetigen.

- Sa delegacijom MMF-a o najbitnijim pitanjima naše saradnje, projekcijama za predstojeći period, analizama rizika i kretanjima na tržištu, kao i o očekivanom prilivu stranih direktnih investicija i fiskalnoj disciplini. Razgovarali smo i o ekonomskim reformama, strateškim planovima za dalji razvoj naše zemlje i jačanju saradnje između Srbije i MMF-a.

Istakao sam odlične rezultate postignute u prethodnom periodu, posebno u pogledu pada inflacije i mera u pogledu kontrole inflatornih udara, jačanja tržišta rada i nikad većih rezervi koje su nam danas na raspolaganju.

Ocenio sam da je Srbija, kroz ozbiljne mere i dobra predviđnja, zabeležila snažan rast uprkos energetskoj krizi, kao i da nastavlja da ulaže u neophodnu infrastrukturu i druge kapitalne projekte, kako bi dodatno pospešila priliv novih investicija.

Razmenili smo mišljenja i o izazovima sa kojima se Srbija, kao i većina sveta, suočava u trenutnim ekonomskim okolnostima. Zahvalio sam MMF-u na podršci naporima naše zemlje u cilju stvaranja dobrog investicionog okruženja, kao i na preporukama za dalje jačanje fiskalne stabilnosti.

Istakao sam da, uzimajući u obzir tekuću dinamiku privredne aktivnosti i očekivanja do kraja godine, ostajemo pri proceni rasta od 3,8%, kao i da planiramo još snažniji rast u narednim godinama.

Razmenili smo mišljenja i o daljim merama i koracima za očuvanje makroekonomske i finansijske stabilnosti, jačanje otpornosti privrede i reformi u domaćem energetskom sektoru. U tom kontekstu, naglasio sam da je snaženje saradnje između naše zemlje i MMF-a od velikog značaja za ekonomski napredak Srbije i osiguranje stabilnosti, kao i da Srbija ostaje posvećena otvorenoj i konstruktivnoj razmeni sa MMF-om, kao jednoj od najuglednijih globalnih finansijskih institucija - napisao je danas Vučić na zvaničnom Instagram nalogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading