ZASEDANJE 7. OKTOBRA! Ana Brnabić minut posle ponoći zakazuje sednicu o litijumu!

Autor:

Vesti

30.09.2024

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brnabić je ranije danas izjavila da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 opozicionih i samostalnih poslanika, a kojima se predlaže zabrana istraživanja i ekploatacije litijuma i bora, ali da će predstavnici vlasti insistirati da se taj predlog zakona nađe na redovnom zasedanju.

ZASEDANJE 7. OKTOBRA! Ana Brnabić minut posle ponoći zakazuje sednicu o litijumu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Narode skušptine Ana Brnabić će, čim se steknu zakonski uslovi, a što je jedan minut nakon ponoći, zakazati sednicu o predlogu zakona o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora za ponedeljak, 7. oktobar 2024. godine, saznaju Novosti.

Posetimo, Brnabić je ranije danas izjavila da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 opozicionih i samostalnih poslanika, a kojima se predlaže zabrana istraživanja i ekploatacije litijuma i bora, ali da će predstavnici vlasti insistirati da se taj predlog zakona nađe na redovnom zasedanju.

Na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da je krivica za to što nema vremena za vanrednu sednicu o litijumu na opoziciji, koja je, kako je rekla, učinila sve da odugovlači rapravu o rebalansu budžeta na Drugom vanrednom zasedanju Skupštine Srbije.

Predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov rekao je danas da je posle konferencije za novinare predstavnika opozicije jasno da su oni odugovlačili sednicu o rebalansu kako se ne bi razgovaralo o zakonu o litijumu već da bi se organizovao protest, koji su najavili.

- Poručili su da pošto danas nema sednice o litijumu da će organizovati protest. Optužuju nas da smo potrošili više vremena na zasedanju, a istina je zapravo drugačija - rekao je Jovanov novinarima u holu Skupštine.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading