OPOZICIJA IZVRŠILA SABOTAŽU SEDNICE O LITIJUMU! Brnabić: Iskoristili su sve moguće instrumente

Autor:

Vesti

30.09.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih šest dana obeležili su njihovi antidemokratski ispadi

OPOZICIJA IZVRŠILA SABOTAŽU SEDNICE O LITIJUMU! Brnabić: Iskoristili su sve moguće instrumente

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima koji je podnela grupa od 86 opozicionih poslanika, a kojima je predložena zabrana istraživanja i eksploatacije litijuma i bora.

Na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da je krivica za to na opoziciji, koja je, kako je rekla, učinila sve da odugovlači rapravu o rebalansu budžeta na Drugom vanrednom zasedanju Skupštine Srbije.

- Sve su učinili u poslednjih šesta dana, iskoristili su sve moguće instrumente da se sednica ne završi na vreme za vanredno zasedanje Skupštine Srbije o izmenama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima - rekla je Brnabić.

Tokom izlaganja predsednice parlamenta poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je sam svojim besmislenim monolozima doprineo odugovlačenju rasprave, besramno je prišao govornici držeći u rukama papir na kome je pisalo "laže'.

Brnabić ga je zamolila da se udalji, što je on i učinio, i ocenila da poslanici opozicije očigledno tako zamišljaju parlamentarizam i da je izgleda njima sve dozvoljeno.

Period vanrednog zasedanja završava se u ponoć, jer od 1. oktobra Skupština ulazi u redovno jesenje zasedanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading