I OPOZICIONARKA DRAGANA RAKIĆ GLASALA ZA REBALANS BUDŽETA! Podržala predlog vlasti!

Autor:

Vesti

30.09.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata po tome što pljuje vlast i sve njene odluke, širi paniku i plaši narod teorijama zavere, ipak je danas pritisla taster "da".

I OPOZICIONARKA DRAGANA RAKIĆ GLASALA ZA REBALANS BUDŽETA! Podržala predlog vlasti!

Foto: A.K./ATAImages

Narodna poslanica i zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić glasala je za rebalans budžeta u Skupštini Srbije.

Poznata po tome što pljuje vlast i sve njene odluke, širi paniku i plaši narod teorijama zavere, ipak je danas pritisla taster "da".

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmenu Zakona o budžetu za ovu godinu, kojim je budžet Srbije povećan za 132,5 milijardi dinara i iznosi 2.173 milijarde dinara.

Za rebalans budžeta glasalo je 136 poslanika, a protiv je bilo 51, uzdržanih nije bilo, a nije glasalo šest poslanika. 

Skupština Srbije, inače,  odbacila je svih 119 amandmana koje su narodni poslanici uložili na predložen rebalans budžeta.

Podsećamo, poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom kojima se predviđa povećanje roditeljskog dodatka. Za taj predlog glasalo je 184 narodnih poslanika, protiv je bio jedan, uzdržanih nije bilo, a nije glasalo 10 poslanika.

Prema ovim izmenama roditeljski dodatak će za prvo dete iznositi 500.000 dinara, za drugo dete 600.000 dinara u mesečnim ratama na dve godine plus 135.000 dinara jednokratno. Za treće dete dodatak se povećava na 2.280.000 dinara u 120 jednakih mesečnih rata, plus 135.000 dinara jednokratno, a za četvrto dete 3.180.000 dinara u 120 rata. Ove mere važiće za svu decu rođenu od 1. januara 2024. godine.

Obrazlažući zakonski predlog ministarka za demografiju i brigu o porodici Milica Đurđević Stamankovski istakla je da je prioritet njenog ministarstva demografska obnova. Ona je rekla da u demografsku obnovu treba da se uključe sve institucije Republike Srbije, jer ona podrazumeva jačanje sela, podršku porodičnim gazdinstvima, ulaganje u domaću privredu, u puteve, u važne infrastrukturne projekte koji su na korist svim našim građanima, a pre svega deci i porodicama.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading