ORDEN NIJE SAMO LIČNO PRIZNANJE, VEĆ I SIMBOL ZAJEDNIČKE BORBE ZA PRAVDU I MIR: Predsednik Vučić odlikovao zamenika stalnog predstavnika Venecuele pri UN (FOTO)

Autor:

Vesti

27.09.2024

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić se oglasio nas svom Instagram profilu.

ORDEN NIJE SAMO LIČNO PRIZNANJE, VEĆ I SIMBOL ZAJEDNIČKE BORBE ZA PRAVDU I MIR: Predsednik Vučić odlikovao zamenika stalnog predstavnika Venecuele pri UN (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave prvog stepena zameniku stalnog predstavnika Bolivarske Republike Venecuele pri Ujedinjenim nacijama Hoakinu Albertu Perezu Ajestaranu.

- Počastvovan susretom sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom Pintom i zamenicom ministra za Evropu Koromoto Godoj, u čijem prisustvu sam uručio odlikovanje zameniku stalnog predstavnika njihove zemlje pri UN Hoakinu Albertu Perezu Ajestaranu u znak priznanja za posvećenost Venecuele odbrani prava, pravde i normi međunarodnog javnog prava, čime država Srbija ujedno afirmiše i značaj međunarodne saradnje i solidarnosti u borbi za najveće vrednosti čovečanstva na globalnom nivou. Orden srpske zastave prvog stepena nije samo lično priznanje, već i simbol zajedničke borbe za pravdu i mir, koja je od suštinskog značaja za jačanje međunarodnih odnosa. Uveren sam da ćemo na ovaj način nastaviti da dodatno jačamo prijateljstvo između Srbije i Venezuele, kao zemalja hrabrih ljudi sa dugom i ponosnom tradicijomi slobodarskim duhom - napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas u Njujorku Orden srpske zastave prvog stepena i ambasadorki Eleani Jaosku Pičardo Urbinu, zamenici stalnog predstavnika Republike Nikaragve pri UN.

Ukazom predsednika Vučića, zamenica stalnog predstavnika Nikaragve pri UN, odlikovana je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Nikaragve.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading