JOŠ JEDAN ORDEN: Vučić odlikovao zamenicu stalnog predstavnika Nikaragve pri UN

Autor:

Vesti

27.09.2024

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je u Njujorku dodelio Orden srpske zastave prvog stepena i stalnom predstavniku Ruske Federacije pri UN Vasiliju Nebenzji, dvema zamenicama stalnog predstavnika Ruske Federacije u UN, kao i stalnoj predstavnici Mađarske pri UN Žužani Horvat.

JOŠ JEDAN ORDEN: Vučić odlikovao zamenicu stalnog predstavnika Nikaragve pri UN

Foto: youtube.com/Tanjug News Agency official

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas u Njujorku Orden srpske zastave drugog stepena Muhamedu Isi Abušahabu, izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru, stalnom predstavniku Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN, kao i ambasadoru Hoakinu Albertu Perezu Ajestaranu, zameniku stalnog predstavnika Bolivarske Republike Venecuele pri UN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas u Njujorku Orden srpske zastave prvog stepena i ambasadorki Eleani Jaosku Pičardo Urbinu, zamenici stalnog predstavnika Republike Nikaragve pri UN.

Ukazom predsednika Vučića, zamenica stalnog predstavnika Nikaragve pri UN, odlikovana je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Nikaragve.

 

 

Ukazom predsednika Vučića, zamenik stalnog predstavnika Venecuele pri UN, odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Bolivarske Republike Venecuele.

Ukazom predsednika Vučića, stalni predstavnik UAE pri UN, odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predsednik Vučić je u Njujorku dodelio Orden srpske zastave prvog stepena i stalnom predstavniku Ruske Federacije pri UN Vasiliju Nebenzji, dvema zamenicama stalnog predstavnika Ruske Federacije u UN, kao i stalnoj predstavnici Mađarske pri UN Žužani Horvat.

Podsetimo, u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je uručio Orden srpske zastave prvog stepena ambasadorki Žužani Horvat, stalnoj predstavnici Mađarske pri UN. 

Vučić je zahvalio Horvat na svemu što je uradila za Srbiju u Ujedinjenim nacijama. 

- Ovo je nešto što stvara lepo sećanje i isto još veću odgovornost u budućnosti, da nastavite da brinete o našim odnosima. Hvala vam na svemu što ste uradili do sada. Mi smatramo Mađarsku i mađarski narod, ne samo za iskrenog prijatelja, već za braću i sestre. Hvala vam na tome sto ste uradili pre tri meseca, hvala vam na iskrenoj i trajnoj pomoći ovde u Ujedinjenim nacijama. Mnogo hvala vašem premijeru, ministru spoljnih poslova, mađarskom narodu i svim ljudima u mađarskim institucijama - istakao je Vučić.

Stalna predstavnica Mađarske pri UN Žužana Horvat zahvalila je predsedniku Vučiću, srpskoj Vladi i narodu Srbije na odlikovanju i istakla da je veoma počastvovana time i da će nastaviti da radi na jačanju veza Srbije i Mađarske.

- Uveravam vas da ću nastaviti dalje da produbljujem još više bilateralne veze i odnose između naših zemalja - poručila je Horvat na dodeli odlikovanja.

Inače, Horvat je ukazom predsednika Vučića, odlikovana za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Mađarske. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading