Bilateralni susreti ministra Dačića na marginama Berlinskog procesa: Unapređenje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova sa Mađarskom i Ujedinjenim kraljevstvom

Autor:

Vesti

17.09.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Složili su se da je bilateralna policijska saradnja na visokom nivou, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

Bilateralni susreti ministra Dačića na marginama Berlinskog procesa: Unapređenje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova sa Mađarskom i Ujedinjenim kraljevstvom

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas, na marginama Berlinskog procesa, sa ministarkom za bezbednost granice i azil Ujedinjenog Kraljevstva Anđelom Igl i državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mađarske Zoltanom Bolčikom, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar Dačić je u razgovoru sa ministarkom Igl istakao da postoji dobra saradnja naših zemalja u oblasti unutrašnjih poslova, posebno u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala, kao i jačanja bezbednosti granica.

Oni su se složili da je bilateralna policijska saradnja na visokom nivou, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

Ministar Dačić i državni sekretar Bolčik su se saglasili da su dokaz najviših odnosa Srbije i Mađarske odlična saradnja u oblasti unutrašnjih poslova, što pokazuju rezultati i u okviru zajedničkih inicijativa i realizacija, kao što je trilateralna saradnja Mađarske, Austrije i Srbije.

Ministar je istakao da već odlična saradnja dva ministarstva, zajedničkim snagama može biti dodatno unapređena, kako bi bezbednost građana obe zemlje bila podignuta na viši nivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading