NI STIDA NI OBRAZA - IZGUBILI KOSOVO, A SAD DRŽE LEKCIJE! Neviđeno licemerje perjanica nekadašnje vlasti

Autor: K. B. - E. S. T.

Vesti

16.09.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Tadić i Miloš Jovanović optužuju Vučića, a u njihovo vreme proglašena nezavisnosti i izvršen pogrom nad Srbima

NI STIDA NI OBRAZA - IZGUBILI KOSOVO, A SAD DRŽE LEKCIJE! Neviđeno licemerje perjanica nekadašnje vlasti

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Printscreen/Youtube

U istoriju političkog beščašća treba da uđe da se garnitura, koja je izgubila sve što je mogla u vezi s Kosovom, drznula da drži slovo o južnoj srpskoj pokrajini. Baš to su uradili Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost, i to dok je on bio u poseti Rumuniji, a oko 100 zemalja ih priznalo kao državu, i Miloš Jovanović, bivši član DSS, koja je, takođe, tada bila deo vladajuće koalicije. I ne samo to, u vreme kad su ove stranke bile na vlasti - 2004. srpski narod na Kosovu je doživeo pogrom.

LAŽ DO LAŽI

Umesto da se pokriju ušima i ćute, Tadić i Jovanović su kritikovali poteze aktuelne vlasti u vezi s Kosovom u emisiji "Utisak nedelje".

- Ono što je najveći problem jeste što mi već 12 godina imamo fingiranu stvarnost pod vlašću Aleksandra Vučića. Srpska lista je jedna sintetička organizacija, koja je trebalo da ujedini sve druge i da nijedna druga ne postoji, da ona dominira i imali su tu dominaciju - rekao je bivši predsednik Srbije.

Na to se nadovezao Jovanović, danas lider Novog DSS, i kazao da je predsednik Srbije predao Kosovo.

- Istina je da nam se Kosovo i Metohija otima, istina je da je Aleksandar Vučić poslednjih 12 godina predao KiM - rekao je Jovanović.

Kad o predaji Kosova pričaju njih dvojica, kojima je vrhunac borbe za južnu srpsku pokrajinu bio moleban glavnim gradskim ulicama, plus miting, koji se pretvorio u rušenje Beograda i paljenje ambasade SAD, onda zaista nema dalje!

Tomislav Momirović, ministar trgovine, poručio je da "samo čovek koji nema srama ili koji je 1999. i 2008. pobegao iz zemlje može u okolnostima kada je naš narod na Kosovu izložen teroru paravojski Aljbina Kurtija da napada rukovodstvo Srbije".

MUDRA POLITIKA BEOGRADA

- Na najgori način, po ko zna koji put u poslednjih 30 godina, hoće da nam proteraju stanovništvo i jedino što nam preostaje jeste da budemo mudri, da trpimo i izdržimo i nekako se ovaj put izvučemo. To ćemo i uspeti ovaj put zahvaljujući politici Aleksandra Vučića i nećemo dozvoliti da nam se ponovi 2001, 2004. ili 2008. na Kosovu, kada su proterane desetine hiljada Srba s naše svete zemlje - rekao je Momirović.

On je podsetio da je zemlju "vodila vlast onih koji optužuju da će se (eventualno, kao da priželjkuju) desiti baš ono što se desilo dok su oni bili na vlasti" i dodao:

- Miloš Jovanović, Boris Tadić i ostala družina koja je 12 godina vodila zemlju, nije iza sebe ostavila samo ekonomsku pustoš, već je svojim nečinjenjem omogućila da se na Kosovu za tih 12 godina praktično formiraju sve državne institucije, uključujući parlament, vladu, carinu, čak i vojsku, kao i da Kosovo proglasi nezavisnost i da tu kvazidržavu priznaju gotovo sve najmoćnije zapadne države.

Obradović: Bez moralnog kapitala

Prema rečima političkog analitičara Darka Obradovića, predstavnici bivšeg režima nemaju nikakav politički i moralni kapital da kritikuju sadašnju vlast za probleme koje su nam ostavili.

- Imali su sve vreme ovoga sveta da sprovedu svoje ideje u praksi i to nisu uradili. Danas se čuva ono sto se sačuvati može, a to je život Srba na Kosovu i ekonomski razvoj cele Srbije - kaže Obradović.

Arsenijević: Zašto nas pljujete?

Aleksandar Arsenijević, predsednik Srpske demokratije, žestoko je odbrusio gostima u "Utisku nedelje" poručivši im da Srbe s Kosova povređuje kad im se kaže da su oni za sve krivi, da su se prodali, da su "išli autobusima".

- Bacanje sve krivice na nas: "Glasali ste, tako vam i treba", "Išli ste autobusima" - podsetiću vas da se cela Srbija digla za litijum, pa koliko je na poslednjim izborima osvojio SNS? Kosovo i naš narod ne smemo da gledamo kroz procente. Jako me boli kada neko dođe i popljuje po tome, pogotovo kada dolazi od Srba iz uže Srbije - naveo je Arsenijević.

Šolakovci prevazišli sebe: Vučić izmišlja etničko čišćenje?!

List Danas, u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, objavio je navodnu analizu gde se tvrdi da bi predsednik Srbije mogao da izmisli izgovor i optuži Kosovo za etničko čišćenje Srba, kao da se na terenu surovo proterivanje ne dešava već duže vreme, a kulminiralo je hapšenjem i prebijanjem srpskih mladića.

Foto: Printscreen

Tekst na portalu "Danas"

Naime, ovaj tabloid je preneo analizu Instituta "Robert Lansing", nenaklonjenog Srbiji, da "indikatori pokazuju da bi Vučić možda orkestrirao plan koji podrazumeva izmeštanje severnih kosovskih Srba u Srbiju":

- Vučić bi u trenutnoj nevolji mogao da izmisli izgovor da optuži Kosovo za etničko čišćenje Srba, što bi moglo dovesti do zabrinjavajuće humanitarne situacije i teške posledice po Kosovo na međunarodnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading