IZNELI I POSLEDNJE DINARE I DOKUMENTACIJU: Kurtijevi razbojnici upali u trezor NBS u Leposaviću (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.09.2024

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik komandira tzv. Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, potvrdio je da se akcija koja je sprovedena ima za cilj "zaplenu dokaza" i povezana je sa slučajem u kom postoji sumnja na "pranje novca"

IZNELI I POSLEDNJE DINARE I DOKUMENTACIJU: Kurtijevi razbojnici upali u trezor NBS u Leposaviću (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

U akciji koju je sprovela tzv. kosovska policija, iz trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću zaplenjeni su preostali dinari, koji su bili izneti u džakovima, a većinom su činili metalni novac. Pored dinara, zaplenjena je i određena dokumentacija, a akcija je okončana nešto pre 16:30 časova.

Zamenik komandira tzv. Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, potvrdio je da se akcija koja je sprovedena ima za cilj "zaplenu dokaza" i povezana je sa slučajem u kom postoji sumnja na "pranje novca". Ovo predstavlja značajan korak u istrazi koja je u toku, a detalji o ovom slučaju još uvek nisu u potpunosti otkriveni.

Lažni premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdio je na svom Fejsbuk profilu da su proteklih dana izneti i dokumenti iz istorijskog arhiva koji datira od 1943. do 1973. godine u Leposaviću. Ova potvrda ukazuje na ozbiljnost situacije i naglašava važnost pronađene dokumentacije.

Ovo događanje sigurno će izazvati reakciju lokalnog stanovništva u Leposaviću, a pitanje bezbednosti i zaštite imovine i dokumentacije biće u fokusu interesovanja. Takođe, postojiće i interesovanje za dalji razvoj situacije i ishod istrage koja je u toku.

Analitičar Visar Imeri smatra da bi opozicija trebalo da organizuje veliki protest, ali ne da bi rušila vlast, već da bi građani izrazili nezadovoljstvo radom tzv. kosovske vlade s obzirom na to da je situacija na Kosmetu, kako ocenjuje, teža nego ikada.

"Verujem da je vlast nanela veliku štetu ekonomiji Kosova, a kroz javni diskurs opozicije predstavljeno je koliku je ekonomsku štetu nanela vlada Kurtija i njegovo ponašanje, da ne pričamo o dijalogu, već samo ekonomiji, i zašto danas imamo najtežu situaciju do sada", rekao je Imeri za Dukađini.

Izrazio je očekivanje da će političke stranke promeniti svoj pristup i jasno staviti do znanja da se ne protive lično Samoopredeljenju, već da su nezadovoljni rada tzv. Vladom Kosova.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading