"SRBIJA JE POSVEĆENA ODRŽIVOM RAZVOJU I TEHNOLOŠKIM INOVACIJAMA!" Vučić se sastao sa ministrom ekologije Azerbejdžana! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.09.2024

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Posebno smo se osvrnuli na pripreme za predstojeću Konferenciji UN o klimatskim promenama", naveo je šef naše države.

"SRBIJA JE POSVEĆENA ODRŽIVOM RAZVOJU I TEHNOLOŠKIM INOVACIJAMA!" Vučić se sastao sa ministrom ekologije Azerbejdžana! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom ekologije i prirodnih resursa Republike Azerbejdžan Muhtarom Babajevim.

Odličan razgovor sa ministrom Babajevim o svim temama od značaja za naše dve zemlje. Posebno smo se osvrnuli na pripreme za predstojeću Konferenciji UN o klimatskim promenama @cop29_azerbaijan, koja će u novembru biti održana u Bakuu.


Istakao sam posvećenost Srbije održivom razvoju i ekološkim inicijativama koje će doprineti globalnoj borbi protiv klimatskih promena i naglasio značaj finansiranja energetske tranzicije kao glavnog fokusa COP29.

Saglasili smo se da je neophodno globalno ulaganje u zelenu tranziciju, posebno za zemlje koje tradicionalno zavise od fosilnih goriva i izrazili spremnost za blisku saradnju i razmenu iskustava, kako bi se zajednički doprinelo globalnim klimatskim ciljevima i održivom razvoju
- istakao je Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, prethodno se predsednik Vučić sastao sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom.

Sa ambasadorom Žiofreom @eusrbija razgovarao sam o situaciji na Kosovu i Metohiji, odnosima Srbije i EU, kao i o koracima koje preduzimamo u cilju napretka na našem evropskom putu.

Pozvao sam EU i zemlje članice da se hitno i kroz konkretan angažman suprotstave samovolji Prištine, koja ugrožava bezbednost srpskog naroda i stabilnost celog regiona.

Zahvalio sam ambasadoru na svemu što EU radi, posebno u oblasti investicija, ekonomskih i društvenih integracija i podrške našim reformama. U fokusu razgovora bila je realizacija projekata predviđenih evropskim Planom rasta za Zapadni Balkan, koji bi trebalo da u mnogome doprinese približavanju regiona i EU i boljem životu svih naših građana 
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading