PODLOST HRVATSKE VLASTI NA SVIM NIVOIMA! Zabranili izložbu o običajima Srba, a SLAVE USTAŠE I KUKAJU ZBOG SEVERINE

Autor:

Vesti

03.09.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelniku Sinja smeta sve srpsko, ali niko ne reaguje na to što se u Imotskom peva o klanju našeg naroda

PODLOST HRVATSKE VLASTI NA SVIM NIVOIMA! Zabranili izložbu o običajima Srba, a SLAVE USTAŠE I KUKAJU ZBOG SEVERINE

Foto: Public/Promo, Printcreen/X

Kad je Severina Vučković zadržana na granici malo duže zbog rutinske kontrole, kuso i repato u Hrvatskoj, pa i autošovinisti u Srbiji, digli su se da je podrže zato što je rekla da više neće dolaziti u Srbiju dok je na vlasti Aleksandar Vučić. A sad je gradonačelnik Sinja Miro Bulj (52) zabranio izložbu "Susret na tromeđi" samo zato što je organizaciju pomoglo Srpsko narodno veće (SNV).

Miro Bulj, kao ni drugi hrvatski političari, nisu se pretrgli da osude incident od pre nekoliko dana kad se pevalo: "Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure, u Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila." Ali je zato pod udar došla izložba fotografija Inije Herenčić, koja je trebalo da bude postavljena u Gradskoj galeriji Sikirica. Ovaj ciklus fotografija prati tradicionalnu kulturnu manifestaciju Sijelo tromeđe, koja se odvija u selu Strmica već više od pola veka, a predstavlja narodne običaje Srba u Hrvatskoj i iz susednih zemalja. Međutim, gradonačelnik Miro Bulj misli da je to previše.

- Kao izabrani gradonačelnik i poslanik, moram voditi računa o poštovanju temelja na kojima je uspostavljena moderna hrvatska država, a tu prvenstveno mislim na rat devedesetih - rekao je Bulj, koji je u tom ratu dogurao do čina poručnika.

Uhapsili trojicu pevača za godinu dana

1. Rajko Lalić uhapšen je čim je ušao u Hrvatsku i robijao 15 dana u avgustu prošle godine. On je pevač grupe koja izvodi krajiške pesme, između ostalog, i to često i na manifestaciji Sijelo tromeđe.

2. Zatim je uhapšen pevač Davor Oluić, koji je platio kaznu od 1.000 evra jer je na Fejsbuku objavio snimak pesme "Jovan Dalmatinac", koju je izveo u Novom Sadu.

- Oni zapravo ne žele da se Srbi okupljaju u Hrvatskoj - zaključio je Oluić.

3. Poslednji uhapšeni u proteklih godinu dana bio je advokat Nemanja Berić, koji je pevao pesmu o planini Dinari.

On se okomio na SNV zato što ono izdaje nedeljnik Novosti, koji mu nije po volji. Smeta mu i što Savetom SNV predsedava Dejan Jović, koji se saglasio na društvenim mrežama da je Hrvatska propali projekat, a da je i sama zamisao stvaranja ove države bila retardirana i nakaradna.

- Osim toga, predsednik SNV Milorad Pupovac čuvao je leđa diktatoru Aleksandru Vučiću u Bačkoj Palanci, koji je Hrvatsku zbog "Oluje" uporedio s nacističkom Nemačkom. U prostorijama i institucijama grada Sinja SNV neće održavati izložbe dok sam ja gradonačelnik - poručio je Bulj.

VUČEVIĆ: PLENKOVIĆU FALI ŠPIJUN SA SPISKA

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da uhapšeni hrvatski špijun nije jeti, kako je to rekao hrvatski premijer Andrej Plenković, a da Zagreb može da pogleda spisak svojih dopisnih članova i utvrdi ko im nedostaje, ako već ne zna o kome je reč.

Vučević je naveo da je Plenkoviću na Bledskom forumu preneo da se protiv jedne osobe vodi postupak zbog nedozvoljenih aktivnosti u korist Hrvatske, a koje su ugrožavale bezbednost Srbije.

- Nisam mu dao podatke o osobi koja je pritvorena, ali je protiv nje na knjiški način sproveden postupak kada je reč o forenzici, praćenju i materijalnim dokazima. Nije jeti, a nažalost, bavio se stvarima koje su nezakonite - naglasio je Vučević i dodao da će Srbija obznaniti sve kad bude smatrala da je to potrebno.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading