PUCALA U BEBU ISUSA I BOGORODICU! Vilimski traži oštru osudu EU zbog objave švajcarske odbornice poreklom sa Kosova!

Autor:

Vesti

09.09.2024

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe se može pretpostaviti da je uprkos naknadnom izvinjenju, ovo bila namerna provokacija, istakao je Vilimski

PUCALA U BEBU ISUSA I BOGORODICU! Vilimski traži oštru osudu EU zbog objave švajcarske odbornice poreklom sa Kosova!

Foto: youtube/printscreen/EU Debates | eudebates.tv

Poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) u Evropskom parlamentu Harald Vilimski osudio je akciju odbornice švajcarske Zeleno - liberalne partije (GLP) Sanije Ameti, poreklom sa Kosova, koja je na društvenim mrežama objavila kako puca na umetnički motiv Isusa i Marije.

- Nezamislivo je da islamska aktivistkinja sa Kosova koristi bebu Isusa i Mariju kao metu s obzirom na nebrojene islamističke terorističke napade, ubistva i silovanja u Evropi. Takođe se može pretpostaviti da je uprkos naknadnom izvinjenju, ovo bila namerna provokacija -  istakao je Vilimski u saopštenju.

On je pozvao na političke i pravne posledice po Ameti, kao i na snažnu reakciju zvaničnih institucija EU.

- Slučaj Ameti nije samo slučaj levičarskog neukusa, već veličanje islamističkog terora i omalovažavanje hršćanstva - poručio je Vilimski.

Podsećamo, odbornica švajcarske Liberalne zelene partije Sanija Ameti, poreklom sa Kosova, u samom je centru skandala koji je sama izazvala pošto je na društvenim mrežama objavila kako vežba gađanje iz pištolja pucajući u sliku Bogorodice koja u naručju drži Isusa Hrista?!

Ona je prvo objavila pa uklonila fotografiju i objavu na kojoj se vidi kako puca u sliku za koju su švajcarski mediji objavili da je reprodukcija srednjovekovnog italijanskog umetnika preuzeta iz ilustrovanog kataloga.

Ona je navela da je iskoristila sliku iz kataloga jer je „bila prave veličine i dovoljno vidljiva“ da posluži kao meta.

- Nisam obratila pažnju na sadržaj slike, pravdala se Sanija, priznajući da to nije bilo u redu i da je njen postupak bio apsolutno glup.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading