OGLASIO SE VUČIĆ: "Poslednje pripreme pred važan razgovor sa građanima - Biće interesantno"! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.09.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik pozvao građane Podrinja da učestvuju u razgovoru

OGLASIO SE VUČIĆ: "Poslednje pripreme pred važan razgovor sa građanima - Biće interesantno"! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu:

- Poslednje pripreme za važan razgovor sa građanima. Vidim da je , kako kažu tajkunski mediji, Rio tinto odgovorio na moje i naše primedbe. Biće interesantno . Ljubovija, 15h. Pozivam sve građane Podrinja da prisustvuju i uĉestvuju u razgovoru.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Loznici. Izjavio je da juče u Loznici razgovarao sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i upoznao ga sa situacijom na KiM, kao i svakodnevnim brutalnim provokacijama Prištine i ugrožavanjem mira i stabilnosti.

"Razgovarali smo o važnim pitanjima od bilateralnog značaja i interesa za naše dve zemlje. Najpre sam upoznao ambasadora Harčenka sa situacijom na KiM, svakodnevnim provokacijama, brutalnim provokacijama, svakodnevnim ugrožavanjem mira i stabilnosti, neefikasnom odgovoru svih onih koji su bili upleteni u dijalog, koji su morali da garantuju rezultate tog dijaloga", rekao je Vučić posle sastanka.

Predsednik  je istakao da je upoznao Harčenka sa tim koliko se  srpski narod nalazi u teškoj poziciji.

"Čini mi se da smo po tom pitanju naišli na razumevanje ruske strane. Razgovarali smo o svim drugim važnim pitanjima. O ekonomskoj saradnji očekujemo izgradnju Dispečerskog centra od strane Ruske železnice. Očekujemo dalje razgovore o mnogim projektima iz energetike i infrastrukture. Takođe, ono što je za nas važno, razgovarali smo, pošto nam je Rusija pomagala i po pitanju rezolucije nametnute o Srebrenici i drugim pitanjima, i o saradnji u UN i drugim multilateralnim organima i organizacijama", rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio uverenje da ćemo već u kratkom periodu pokazati da postoje pitanja oko kojih možemo da se saglasimo i da budu u interesu obe strane. 

"Ja sam, takođe, rekao da je za nas od izuzetnog značaja ubrzavanje razgovora oko gasnog aranžmana. Razgovarali smo i o obeležavanju 20. oktobra povodom 80. godišnjice od oslobađenja Beograda, u čemu je   dominantno učestvovala Crvena armija, naravno i naše jedinice. I to ćemo dobrim delom zajedničkim događajima da obeležimo. Biće mnogo kulturnih događaja, od gostovanja Boljšoj teatra, mislim da će biti 13. septembra, do mnogih drugih stvari", naveo je Vučić.

Preneo je novinarima da je sa Harčenkom razgovarao i o pozivu koji je  Srbiji i njemu lično upućen da prisustvuje velikom samitu Briksa.

"Ja sam malo pročitao i listu učesnika koja je, moram da priznam, ne samo velika, već je reč o izuzetno snažnim, važnim i moćnim državama. Ja sam već ambasadoru Ruske Federacije pre ovog sastanka, ali i danas uz zahvalnost za poziv, rekao sve ono što sam i vama rekao i mi ćemo te razgovore nastaviti, verujem i sa predsednikom Putinom oko oslobođenja Beograda i oko svega drugog", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je poklonio ambsadoru Harčenku pakovanje suvih šljiva koje se proizvode u Podrinju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kata

07.09.2024 11:57

Vučić je spreman sa sasluša svakog građanina i da im izadje u susret.